Linda, Martin en Renée vormen het team ‘voorALSnog'.
Linda, Martin en Renée vormen het team ‘voorALSnog'. (Foto: Roeivereniging De Laak)

Trio van Haagse roeivereniging roeit ruim 300 kilometer in twee dagen voor onderzoek naar ALS

Algemeen

Renée, Linda en Martin van de Haagse Roeivereniging De Laak roeien op 25 en 27 mei twee monstertochten. Zij willen hiermee zoveel mogelijk geld inzamelen voor onderzoek naar de zenuw- en spierziekte ALS. Met slechts 45 uur rust ertussen leggen zij eerst de Ringvaart Regatta af (100 km) en daarna de Elfsteden-roeimarathon (ruim 210 km).

Bij de Elfsteden-roeimarathon, de langste en zwaarste van Nederland, is het gebruikelijk om deze als estafette te roeien zodat twaalf roeiers elkaar kunnen afwisselen. Anders is het haast niet te doen om binnen 24 uur alle elf Friese steden aan te doen voor een stempel. Maar Renée, Linda en Martin - voor de gelegenheid roeiend onder de naam ‘voorALSnog’ - zullen geen aflossing krijgen. Ze zijn vastbesloten om hoe dan ook het felbegeerde Elfstedenkruisje te behalen.

Echte werk

Op 25 mei wordt het trio tijdens de Ringvaart Regatta nog wel bijgestaan door twee andere roeiers. Renée: “Twee dagen later is je lijf eigenlijk nog niet hersteld van zo’n inspanning, maar dan begint voor ons met de Elfsteden-roeimarathon pas het echte werk.” Renée, Linda en Martin zijn geroutineerde marathonroeiers, die uitstekend op elkaar zijn ingespeeld .Alleen al dit voorjaar roeien ze drie marathons (50 kilometer of meer) in een maand tijd. “Die vormen nu onze training voor 25 en 27 mei. Het geeft een goed gevoel dat alles soepel loopt met ons drieën. Toch zal het flink afzien worden.” Ze gaan deze uitdaging aan in het volste besef dat zij gezond genoeg zijn om dit te doen.

Doneren
Voor ALS-patiënten is dat een ander verhaal. Wie ALS krijgt, overlijdt binnen 3 tot 5 jaar. ALS is een dodelijke zenuw- en spierziekte waarbij je spieren één voor één uitvallen. In Nederland leven zo’n 1.500 mensen met ALS, of de aanverwante ziekten PSMA en PLS. Ieder jaar komen er 500 nieuwe patiënten bij en overlijden er ook 500. Renée: “We willen heel graag een mooie bijdrage leveren aan het voorkomen en genezen van ALS. Daarom hebben we een online collectebus opengesteld bij de Stichting ALS Nederland.” Doneren via https://www.onlinecollectevoorals.nl/renee-huiting.

Afbeelding
Extra bijzondere editie Nederlandse Veteranendag trekt 85.000 bezoekers naar Den Haag Algemeen 25 jun, 20:06
Afbeelding
Column Marc Tangel: Beestachtig Algemeen 25 jun, 09:09
Afbeelding
Wie wordt Klimaatburgemeester Den Haag? Algemeen 24 jun, 10:41
Afbeelding
HTM start campagne Stap in de Zóóómer: strandgeur in Bikinilijn en strandslippers op speciale bus Algemeen 23 jun, 14:38
Afbeelding
Varend Corso 2022 in startblokken voor vier dagen lang spektakel op het water Uit 23 jun, 12:59
Afbeelding
Utrechtsebaan gaat komend weekend weer volledig open Algemeen 23 jun, 08:48
Afbeelding
Huisartsen voeren op 1 juli actie op het Malieveld in Den Haag Algemeen 23 jun, 08:26
Afbeelding
Wie heeft voor meester Aad de missende klassenfoto? Algemeen 22 jun, 14:10
Afbeelding
Kinderen die jarig zijn op 23 juni mogen gratis naar Legoland op de boulevard Algemeen 21 jun, 14:54
Afbeelding
Komt dat zien! Zonnevlinder van 13 meter strijkt zaterdag neer op boulevard van Scheveningen Algemeen 21 jun, 14:26
Afbeelding
500 yogabeoefenaars in Atrium tijdens viering van de achtste Internationale Yoga Day Algemeen 21 jun, 09:07
Afbeelding
Haagse jongeren kunnen 250 euro vakantiegeld winnen Algemeen 20 jun, 16:31
Afbeelding
Cultuurgebouw Amare ontvangt certificaten vanwege goede toegankelijkheid en duurzaamheid Algemeen 20 jun, 13:48
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Den Haag

Op Rodi Den Haag volg je het laatste nieuws uit Den Haag. Rodi Den Haag informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Den Haag

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Den Haag in je mailbox.