Wethouder Saskia Bruines (Economie) onthult de eerste tijdelijk ingerichte etalages door het Mauritshuis, Beeld & Geluid Den Haag, het Kinderboekenmuseum, Escher en poppodium het PAARD.
Wethouder Saskia Bruines (Economie) onthult de eerste tijdelijk ingerichte etalages door het Mauritshuis, Beeld & Geluid Den Haag, het Kinderboekenmuseum, Escher en poppodium het PAARD. (Foto: gemeente Den Haag)

Musea tonen voorproefje in etalages van lege winkelpanden in Spuistraat

Algemeen

Lege winkels maken een winkelstraat er niet aantrekkelijker op. Daar is voor de Spuistraat iets op gevonden: dertien etalages worden tijdelijk op verrassende wijze ingericht als uithangbord voor culturele instellingen in Den Haag. 

De Haagse culturele instellingen, vastgoedpartijen en de gemeente Den Haag experimenteren met deze tijdelijke oplossing voor leegstaande winkelpanden. Wethouder Saskia Bruines (Economie) onthulde onlangs de eerste tijdelijk ingerichte etalages door het Mauritshuis, Beeld & Geluid Den Haag, het Kinderboekenmuseum, Escher en poppodium het PAARD.

Coronacrisis
Als gevolg van de coronacrisis en de opkomst van het online winkelen zijn er veel leegstaande winkelpanden in de omgeving van de Spuistraat, Venestraat en Vlamingstraat. Bruines: “De gemeente probeert op verschillende manieren de leegstand tegen te gaan. Zoals het opknappen van de gevels, het stimuleren van wonen boven winkels en de uitbreiding van de Universiteit Leiden in het pand van voormalig Hudson’s Bay. We proberen dit echt op een vernieuwende manier te doen. Ik ben dan ook ontzettend trots op dit resultaat dat we bereikt hebben samen met de winkel- en vastgoedeigenaren en culturele instellingen. Een leuke manier om meer beleving te creëren op plekken waar je het niet verwacht.”

Groter publiek 
Wethouder Robert van Asten hoopt dat dit experiment een nog groter publiek prikkelt om een bezoek te brengen aan de vele Haagse culturele instellingen. “Het leuke is dat je echt al een voorproefje krijgt van de tentoonstellingen die te zien zijn.”

Afbeelding
Extra bijzondere editie Nederlandse Veteranendag trekt 85.000 bezoekers naar Den Haag Algemeen 25 jun, 20:06
Afbeelding
Column Marc Tangel: Beestachtig Algemeen 25 jun, 09:09
Afbeelding
Wie wordt Klimaatburgemeester Den Haag? Algemeen 24 jun, 10:41
Afbeelding
HTM start campagne Stap in de Zóóómer: strandgeur in Bikinilijn en strandslippers op speciale bus Algemeen 23 jun, 14:38
Afbeelding
Varend Corso 2022 in startblokken voor vier dagen lang spektakel op het water Uit 23 jun, 12:59
Afbeelding
Utrechtsebaan gaat komend weekend weer volledig open Algemeen 23 jun, 08:48
Afbeelding
Huisartsen voeren op 1 juli actie op het Malieveld in Den Haag Algemeen 23 jun, 08:26
Afbeelding
Wie heeft voor meester Aad de missende klassenfoto? Algemeen 22 jun, 14:10
Afbeelding
Kinderen die jarig zijn op 23 juni mogen gratis naar Legoland op de boulevard Algemeen 21 jun, 14:54
Afbeelding
Komt dat zien! Zonnevlinder van 13 meter strijkt zaterdag neer op boulevard van Scheveningen Algemeen 21 jun, 14:26
Afbeelding
500 yogabeoefenaars in Atrium tijdens viering van de achtste Internationale Yoga Day Algemeen 21 jun, 09:07
Afbeelding
Haagse jongeren kunnen 250 euro vakantiegeld winnen Algemeen 20 jun, 16:31
Afbeelding
Cultuurgebouw Amare ontvangt certificaten vanwege goede toegankelijkheid en duurzaamheid Algemeen 20 jun, 13:48
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Den Haag

Op Rodi Den Haag volg je het laatste nieuws uit Den Haag. Rodi Den Haag informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Den Haag

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Den Haag in je mailbox.