Wethouder Saskia Bruines (Economie) onthult de eerste tijdelijk ingerichte etalages door het Mauritshuis, Beeld & Geluid Den Haag, het Kinderboekenmuseum, Escher en poppodium het PAARD.
Wethouder Saskia Bruines (Economie) onthult de eerste tijdelijk ingerichte etalages door het Mauritshuis, Beeld & Geluid Den Haag, het Kinderboekenmuseum, Escher en poppodium het PAARD. (Foto: gemeente Den Haag)

Musea tonen voorproefje in etalages van lege winkelpanden in Spuistraat

12 mei, 10:30 Algemeen

Lege winkels maken een winkelstraat er niet aantrekkelijker op. Daar is voor de Spuistraat iets op gevonden: dertien etalages worden tijdelijk op verrassende wijze ingericht als uithangbord voor culturele instellingen in Den Haag. 

De Haagse culturele instellingen, vastgoedpartijen en de gemeente Den Haag experimenteren met deze tijdelijke oplossing voor leegstaande winkelpanden. Wethouder Saskia Bruines (Economie) onthulde onlangs de eerste tijdelijk ingerichte etalages door het Mauritshuis, Beeld & Geluid Den Haag, het Kinderboekenmuseum, Escher en poppodium het PAARD.

Coronacrisis
Als gevolg van de coronacrisis en de opkomst van het online winkelen zijn er veel leegstaande winkelpanden in de omgeving van de Spuistraat, Venestraat en Vlamingstraat. Bruines: “De gemeente probeert op verschillende manieren de leegstand tegen te gaan. Zoals het opknappen van de gevels, het stimuleren van wonen boven winkels en de uitbreiding van de Universiteit Leiden in het pand van voormalig Hudson’s Bay. We proberen dit echt op een vernieuwende manier te doen. Ik ben dan ook ontzettend trots op dit resultaat dat we bereikt hebben samen met de winkel- en vastgoedeigenaren en culturele instellingen. Een leuke manier om meer beleving te creëren op plekken waar je het niet verwacht.”

Groter publiek 
Wethouder Robert van Asten hoopt dat dit experiment een nog groter publiek prikkelt om een bezoek te brengen aan de vele Haagse culturele instellingen. “Het leuke is dat je echt al een voorproefje krijgt van de tentoonstellingen die te zien zijn.”

Afbeelding
Varend Corso wordt nieuwe Haagse traditie Algemeen 19 mei, 08:23
Afbeelding
Hart voor Den Haag pleit na sluiting slager Beijk wéér voor nadeelcompensatie ondernemers Algemeen 18 mei, 09:49
Afbeelding
Den Haag deelt regenboogvlaggen uit bij Huygenspark Algemeen 17 mei, 09:43
Afbeelding
Deze manege in Den Haag is verbouwd zonder uitstoot van stikstof! Algemeen 17 mei, 08:04
Afbeelding
Wethouder Bredemeijer opent Diamant Oekraïneschool in Den Haag Algemeen 17 mei, 07:37
Afbeelding
Eerste editie Haags Stadmakersfestival smaakt naar meer Algemeen 16 mei, 16:43
Afbeelding
Moska Maqsoodi wint Haagse Kartiniprijs 2022 Algemeen 16 mei, 10:10
Afbeelding
Ruim 40.000 muziekliefhebbers genieten van eerste Live on the Beach voorjaarseditie Algemeen 16 mei, 09:14
Afbeelding
Hoe vind en behoud je vrijwilligers? PEP Den Haag geeft tricks en tips Algemeen 15 mei, 17:31
Afbeelding
Vrouwen uit Zuidwest richten Gulden Huis in voor Oekraïense vluchtelingen Algemeen 15 mei, 09:20
Afbeelding
Blazen aan het Spui eert componist Rob Goorhuis Algemeen 14 mei, 18:27
Afbeelding
Column Marc Tangel: Krijgsgevangentocht Algemeen 14 mei, 13:25
Afbeelding
Huize Groenestein speelt sleutelrol in vierde Haagse politiethriller van Theo Akse Algemeen 14 mei, 08:50
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Den Haag

Op Rodi Den Haag volg je het laatste nieuws uit Den Haag. Rodi Den Haag informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt, regio en in Noord-Holland.

Nieuws Den Haag

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Den Haag in je mailbox.