Gemeente en aanbieders hebben nieuwe afspraken gemaakt om overlast door verkeerd geparkeerde deelscooters en -fietsen deze zomer op Scheveningen tegen te gaan.
Gemeente en aanbieders hebben nieuwe afspraken gemaakt om overlast door verkeerd geparkeerde deelscooters en -fietsen deze zomer op Scheveningen tegen te gaan. (Foto: Joris den Blaauwen)

Nieuwe regels voor deelscooters en -fietsen

12 mei, 13:56 Algemeen

Deelscooters en -fietsen kunnen voortaan alleen worden afgemeld als ze in afgebakende parkeervakken op Scheveningen staan. Verder zorgen de aanbieders voor parkeercoaches die alles in goede banen moeten leiden. Dit moet ervoor zorgen dat overlast veroorzaakt door verkeerd geparkeerde deelscooters en -fietsen wordt voorkomen. 

Deel(bak)fietsen en deelscooters zijn goed voor de bereikbaarheid van het strand, maar zorgden op zomerse dagen ook voor overlast. Sommige gebruikers laten hun deelvoertuig namelijk rondslingeren waardoor ze de stoepen blokkeren. Gemeente en aanbieders hebben nieuwe afspraken gemaakt om dit deze zomer tegen te gaan.

Parkeeroverlast beperken

Wethouder Robert van Asten van mobiliteit is blij met de gemaakte afspraken. “Door afgebakende parkeerplekken te faciliteren op drukke plekken proberen we de parkeeroverlast tot een minimum te beperken. En mocht er toch overlast ontstaan, dan kunnen we dit tegengaan door een nog betere en snelle samenwerking met de aanbieders.”

Parkeercoaches

Alle voertuigen aan het strand mogen alleen in afgebakende parkeervakken staan. Buiten die vakken kan de gebruiker het voertuig niet afmelden. Verder hebben de aanbieders gezamenlijke parkeercoaches. Die helpen de gebruikers bij het netjes pareren van hun deeltweewieler en verwijzen naar vakken waar nog ruimte is om te parkeren. Er is een gezamenlijke whatsappgroep om elkaar snel en gemakkelijk te kunnen bereiken.

Meer parkeerruimte

De aanbieders verplaatsen ‘s avonds of ‘s nachts hun voertuigen. Daardoor is er overdag weer voldoende capaciteit in de parkeervakken. Verder werkt de gemeente aan meer parkeerruimte bij het Zwarte Pad.

Afbeelding
Varend Corso wordt nieuwe Haagse traditie Algemeen 19 mei, 08:23
Afbeelding
Hart voor Den Haag pleit na sluiting slager Beijk wéér voor nadeelcompensatie ondernemers Algemeen 18 mei, 09:49
Afbeelding
Den Haag deelt regenboogvlaggen uit bij Huygenspark Algemeen 17 mei, 09:43
Afbeelding
Deze manege in Den Haag is verbouwd zonder uitstoot van stikstof! Algemeen 17 mei, 08:04
Afbeelding
Wethouder Bredemeijer opent Diamant Oekraïneschool in Den Haag Algemeen 17 mei, 07:37
Afbeelding
Eerste editie Haags Stadmakersfestival smaakt naar meer Algemeen 16 mei, 16:43
Afbeelding
Moska Maqsoodi wint Haagse Kartiniprijs 2022 Algemeen 16 mei, 10:10
Afbeelding
Ruim 40.000 muziekliefhebbers genieten van eerste Live on the Beach voorjaarseditie Algemeen 16 mei, 09:14
Afbeelding
Hoe vind en behoud je vrijwilligers? PEP Den Haag geeft tricks en tips Algemeen 15 mei, 17:31
Afbeelding
Vrouwen uit Zuidwest richten Gulden Huis in voor Oekraïense vluchtelingen Algemeen 15 mei, 09:20
Afbeelding
Blazen aan het Spui eert componist Rob Goorhuis Algemeen 14 mei, 18:27
Afbeelding
Column Marc Tangel: Krijgsgevangentocht Algemeen 14 mei, 13:25
Afbeelding
Huize Groenestein speelt sleutelrol in vierde Haagse politiethriller van Theo Akse Algemeen 14 mei, 08:50
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Den Haag

Op Rodi Den Haag volg je het laatste nieuws uit Den Haag. Rodi Den Haag informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt, regio en in Noord-Holland.

Nieuws Den Haag

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Den Haag in je mailbox.