Joris Wijsmuller is de nieuwe directeur van Duurzaam Den Haag en Klimaatfonds

Algemeen
Heleen Weening en Joris Wijsmuller bij start Operatie Steenbreek seizoen 2017.
Heleen Weening en Joris Wijsmuller bij start Operatie Steenbreek seizoen 2017. (Foto: Duurzaam Den Haag)

Joris Wijsmuller heeft een nieuwe baan. Per 1 juni start de voormalig voorman van de Haagse Stadspartij als directeur-bestuurder bij Duurzaam Den Haag en Klimaatfonds. Hij volgt Heleen Weening op, die na acht jaar haar functie als directeur-bestuurder neerlegt.

Na 24 jaar actief te zijn geweest in de gemeentepolitiek nam Joris Wijsmuller dit jaar afscheid van de gemeenteraad. Wijsmuller was 20 jaar raadslid voor de Haagse Stadspartij en vier jaar wethouder. Als actief raadslid en later als wethouder Duurzaamheid nam Wijsmuller al vaak deel aan activiteiten van Duurzaam Den Haag.  ”Deze stichting zet zich volop in voor bewonersparticipatie, en dat heb ik zelf ook altijd gedaan. Ik ben super blij dat ik nu vanuit deze nieuwe rol een bijdrage hieraan mag leveren”, zegt Wijsmuller.

Logische match

De Raad van Toezicht van Duurzaam Den Haag is blij met de benoeming van Wijsmuller. “We hadden een ruime keuze uit kandidaten. Maar de heer Wijsmuller stak er toch bovenuit. Hij kent de stad Den Haag als geen ander, terwijl bewonersparticipatie en duurzaamheid als een rode draad door zijn carrière lopen. Duurzaam Den Haag en Joris Wijsmuller, dat komt op ons over als een logische match”, laat Raad van Toezicht-lid Thérèse van Gijn-Bruggink en tevens voorzitter van de sollicitatiecommissie, weten.

Vertrouwen

Ook vertrekkend directeur-bestuurder Heleen Weening is blij met haar nieuwe opvolger. “Joris is een echte Haagse Krach man. Hij draagt Duurzaam Den Haag vanaf het begin een warm hart toe. Hij sluit met al zijn ervaringen goed aan bij de club zoals ik die in de afgelopen jaren heb ontwikkeld. Ik draag met veel vertrouwen het stokje aan hem over.”