India Sardjoe uit Den Haag wint NK Breakdance in Heerlen

Algemeen
V.l.n.r. Bo van Hoorn, India Sardjoe en Marina Liskova
V.l.n.r. Bo van Hoorn, India Sardjoe en Marina Liskova pr

De 16-jarige India Sardjoe uit Den Haag is onlangs op het Nederlands Kampioenschap Breakdance in Heerlen als eerste geëindigd. Ze mag zichzelf nu de beste Nederlandse breakdancer in de categorie vrouwen noemen.

India zette op jonge leeftijd haar eerste stappen als danseres in het Haags Hiphop Centrum, waar onder meer lessen Breakdance worden gegeven. Hier was als snel duidelijk dat er heel veel potentie en talent in haar schuilde en wist zij de lat voor haarzelf steeds hoger te leggen. 

Olympische Spelen

Met het winnen van deze prachtige titel heeft India een grote stap in de goede richting gezet om deel te nemen aan de Olympische Spelen in 2024 in Parijs, waar Breakdance voor het eerst een onderdeel van zal zijn.

Selectie

Dit jaar is er voor het eerst een nationale ranking voor vrouwen waarbij er op verschillende evenementen punten kunnen worden verdiend om zo hoog mogelijk te eindigen. Het NK Breakdance is het meest prestigieuze evenement waar ook de meeste punten mee kunnen worden verdiend. Aan het einde van 2022 zal aan de hand van deze ranking het Nederlands Olympisch Team Breakdance worden samengesteld. Door deze titel maakt India veel kans om een van de drie beste dames te worden die hiervoor worden geselecteerd.