Haagse Parel voor jubilerend Mauritshuis

Algemeen
Wethouder Saskia Bruines overhandigt de Haagse Parel
Wethouder Saskia Bruines overhandigt de Haagse Parel (Foto: Fleur Beemster)

Tijdens het evenement Den Haag Onderneemt, dinsdag 31 mei, ontving Het Mauritshuis een speciale Jubileum Haagse Parel uit handen van wethouder Saskia Bruines (Economie). Het museum ontving deze onderscheiding voor het 200-jarige bestaan en haar uitzonderlijke bijdrage aan de stad.

De Haagse Parel is een onderscheiding voor Haagse bedrijven en personen die een bijzondere bijdrage leveren aan de Haagse economie. In 2022 is het precies twee eeuwen geleden dat het Mauritshuis zijn deuren opende voor het publiek. De wereldberoemde verzameling van het Mauritshuis is al 200 jaar voor talloze liefhebbers, bezoekers en kunstenaars over de hele wereld een inspiratie. 

Wereldwijd

Wethouder Bruines: ”Het Mauritshuis zet niet alleen wereldwijd haar eigen collectie op de kaart, maar ook Den Haag als aantrekkelijke toeristische bestemming. Een mooi recent voorbeeld is de campagne ‘It’s Happening in Den Haag’, waarbij het Mauritshuis heel nadrukkelijk de verbinding met Den Haag benadrukt. Met recht een parel voor onze stad.”

Vierde keer

Den Haag Onderneemt werd voor de vierde keer georganiseerd. Meer dan 500 Haagse ondernemers kwamen dit keer samen om elkaar te ontmoeten, inspiratie op te doen en ideeën uit te wisselen. Tijdens het event is er teruggekeken op twee jaar corona. Wat hebben we geleerd en hoe kijken we naar de toekomst?

Trots

 De aanwezigen deden inspiratie en kennis op over actuele thema’s, zoals personeelswerving, online vindbaarheid en duurzaamheid. “De afgelopen twee jaar waren voor veel ondernemers erg zwaar. Tegelijkertijd ben ik ook trots op alle creativiteit en samenwerking die ik heb gezien in de stad. We weten elkaar vaak beter te vinden”, aldus Bruines.