Haags voorleesboek over kinderrechten in alle bibliotheken

Algemeen
Jeugdwethouder Kavita Parbhudayal (rechts) en auteur Femke Beeloo-Planken lezen voor uit het kinderrechtenboekje.
Jeugdwethouder Kavita Parbhudayal (rechts) en auteur Femke Beeloo-Planken lezen voor uit het kinderrechtenboekje. (Foto: Emmy de Graaf)

‘Omdat alle kindjes rechten hebben’ is voortaan te leen in alle Nederlandse bibliotheken. Het voorleesboek voor kinderen van 0 tot 6 jaar over kinderrechten is geschreven en getekend door de Haagse Femke Beeloo-Planken. 

‘Omdat alle kindjes rechten hebben’ werd eind 2019 op initiatief van de gemeente Den Haag uitgebracht na een advies van de Haagse Jongerenambassadeurs. Er is in Den Haag al een kinderrechtenkrant en het scholieren-kinderrechtendebat. Ook subsidieert de gemeente Den Haag organisaties die waken over kinderrechten. Met het kinderrechtenvoorleesboek worden nu ook de allerjongste kinderen bewust gemaakt van kinderrechten.

Verplichtingen

“Kinderrechten is een onderwerp dat we steeds onder de aandacht moeten blijven brengen. Rechten van het kind brengen verplichtingen voor volwassenen met zich mee. Elke dag opnieuw; en alles om ervoor te zorgen dat kinderen veilig kunnen opgroeien en zich optimaal kunnen ontwikkelen”, zegt wethouder Kavita Parbhudayal van Zorg, Jeugd en Volksgezondheid.

Trots

Femke Beeloo-Planken is er ontzettend trots op dat haar voorleesboek nu is opgenomen in de collecties van  alle bibliotheken in Nederland. “Zo kan het nóg meer ouders en kinderen bereiken. Dat is hartstikke goed, want kinderrechten verdienen permanent de aandacht”, aldus Femke.

Ouders die in Den Haag aangifte komen doen van de geboorte van hun kind, krijgen het kinderrechtenvoorleesboekje mee.