Den Haag vangt twee weken lang 75 asielzoekers op in hotel aan Binckhorstlaan

Algemeen
Afbeelding
(Foto: pixabay)

De Veiligheidsregio Haaglanden vangt van 29 juni tot en met 12 juli 150 asielzoekers op. Van deze 150 komen er 75 mensen in het Teleport Hotel aan de Binckhorstlaan in Den Haag terecht. De overige 75 opvangplekken worden verzorgd door de gemeente Leidschendam-Voorburg.

Het Teleport Hotel is tot en met december 2022 volledig afgehuurd voor de acute opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Door de beschikbare extra langdurige opvangplekken in het Koninklijke Conservatorium en de uitstroom uit de acute opvang is het mogelijk om deze locatie voor twee weken beschikbaar te stellen voor de crisisnoodopvang van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Vanaf 12 juli 2022 wordt het Teleport Hotel weer ingezet voor de acute opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. De kosten voor de crisisnoodopvang komt voor rekening van het COA.

Toerbeurten
Op 31 mei heeft de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid een beroep gedaan op het Veiligheidsberaad en alle 25 Veiligheidsregio’s om in de periode van 1 juni tot en met 24 augustus om toerbeurten 600 opvangplekken te realiseren voor de crisisnoodopvang. Steeds verzorgen vier regio’s gezamenlijk voor twee weken 600 opvangplekken, 150 per Veiligheidsregio. Van de regiogemeenten wordt verwacht te voorzien in de algemene randvoorwaarden zoals de locatie, de beveiliging en de catering. Het COA voorziet in ‘specialistische’ zorg en ondersteuning zoals medische zorg, tolken en asielprocedure.