Utrechtsebaan gaat komend weekend weer volledig open

Algemeen
De renovatie van de Utrechtsebaan duurde vijf maanden.
De renovatie van de Utrechtsebaan duurde vijf maanden. (Foto: gemeente Den Haag)

In de nacht van vrijdag 24 op zaterdag 25 juni gaat de Utrechtsebaan (A12) weer open voor al het verkeer. Zowel weggebruikers die via deze weg de stad in willen, of juist uit willen rijden, kunnen er vanaf dan weer ‘gewoon’ gebruik van maken. Wel zijn er nog enkele afrondende werkzaamheden die in de loop van dit jaar worden afgewerkt.

Lastige klus

Den Haag groeit en om te zorgen dat de stad goed en veilig bereikbaar blijft, kreeg de Utrechtsebaan een grote onderhoudsbeurt. Dat was geen gemakkelijke klus. Door de verdiepte ligging van de weg ligt het asfalt in een betonnen bak. Deze betonnen ondergrond en wanden zijn nu gerenoveerd. Ook de middenberm, verkeerstechnische installaties en het asfalt zijn vernieuwd.

Rotterdamsebaan

In totaal duurde de renovatie van de Utrechtsebaan ruim vijf maanden. De gemeente tijdens de werkzaamheden Den Haag en Scheveningen bereikbaar houden. Daarom kon het verkeer altijd via de Utrechtsebaan de stad in. Het verkeer de stad uit werd onder andere omgeleid via de Rotterdamsebaan.

Afrondende werkzaamheden

Weggebruikers die de komende tijd over de Utrechtsebaan rijden, zullen zien dat nog niet alle onderdelen van de weg volledig zijn afgewerkt. Zo is nog niet overal de nieuwe lichte coating aangebracht op de wanden. Ook afrit 3 moet nog onderhanden genomen worden, dit gebeurt in de loop van het jaar. 

Het aanbrengen van de nieuwe coating wordt de komende twee weken al aangepakt. Tot en met medio juli wordt in de doordeweekse nachten één rijstrook van de Utrechtsebaan afgesloten. Het verkeer ’s nachts ondervindt daardoor weinig hinder van het werk. 

Kijk voor meer informatie op www.denhaag.nl/utrechtsebaan.