Tijdens de Klimaatweek vraagt het ministerie van Economische Zaken en Klimaat aandacht voor alles wat er gebeurt aan klimaatverbeteringen.
Tijdens de Klimaatweek vraagt het ministerie van Economische Zaken en Klimaat aandacht voor alles wat er gebeurt aan klimaatverbeteringen. (Foto: pr)

Wie wordt Klimaatburgemeester Den Haag?

Algemeen

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat is in het kader van de Nationale Klimaatweek op zoek naar Nederlanders die zich inzetten voor een beter klimaat. Ook in de gemeente Den Haag zoekt het ministerie zo’n ‘Klimaatburgemeester’. 

De Nationale Klimaatweek is dit jaar van 31 oktober tot en met 6 november. Net als tijdens de eerste editie in 2021 vraagt het ministerie van Economische Zaken en Klimaat als initiator tijdens de Nationale Klimaatweek op allerlei manieren aandacht voor alles wat er in het land gebeurt aan klimaatverbeteringen. 

Positieve bijdrage

Vorig jaar zetten maar liefst 142 Klimaatburgemeesters zich op hun eigen manier in om een positieve bijdrage te leveren aan het klimaat en inspireerden zij Nederland om bewuster om te gaan met het klimaat. Voor deze editie is het ministerie op zoek naar nog meer Klimaatburgemeesters. Iemand die zich inzet om zijn of haar CO2-uitstoot te verminderen. Dat kan een grote maatregel zijn of iets kleins. Goedkoop of duur. Iemand die bijvoorbeeld veel energie bespaart, duurzamer reist of klimaatbewuster consumeert.

Verhaal delen

Een Klimaatburgemeester deelt zijn verhaal met de lokale media en in zijn eigen netwerk en organiseert een actie op 31 oktober in de eigen gemeente (of op een andere dag tijdens de Nationale Klimaatweek) om anderen in beweging te krijgen. Ook kan de Klimaatburgemeester in gesprek gaan met de echte burgemeester over wat er nog moet gebeuren om in zijn of haar gemeente de klimaatdoelen te halen. Tijdens de Nationale Klimaatweek spelen de Klimaatburgemeesters een belangrijke rol om de rest van Nederland te inspireren zich ook in te zetten.

Aanmelden

Wie denkt dat hij of zij de Klimaatburgemeester van Den Haag is, kan zich aanmelden via: www.nkw2022.nl.
Het ministerie vraagt ook organisaties hun beste beentje voor te zetten door klimaatbewuste stappen te nemen, CO2 uitstoot te verminderen of energie te besparen. Deze organisaties kunnen zich aanmelden als Klimaatsupporter via www.nkw2022.nl.

Afbeelding
17-jarige Hagenaar mishandelt 15-jarige jongen in Rijswijk Politie 11 aug, 16:34
Afbeelding
Nederlands Kampioenschap beachvolleybal dit weekend in Scheveningen Algemeen 11 aug, 12:39
Afbeelding
Aftellen naar WK zeilen 2023 in Den Haag is begonnen Algemeen 10 aug, 14:10
Afbeelding
Haagse stadsboerderijen enkele dagen dicht vanwege de hitte Algemeen 10 aug, 08:40
Afbeelding
Bezorgscooter botst tegen auto op Vaillantlaan Algemeen 9 aug, 06:56
Afbeelding
Gabriel Emmanuel wereldkampioen tienkamp bij WK onder 20 Algemeen 8 aug, 11:33
Afbeelding
Gevluchte Oekraïense predikant vindt nieuw thuis in Den Haag Zuidwest Algemeen 4 aug, 13:50
Afbeelding
Inschrijving geopend voor vierde editie Scheveningen Light Walk Algemeen 4 aug, 13:23
Afbeelding
Festival The Streets Of Chuck Deely keert terug in de Haagse binnenstad Algemeen 4 aug, 08:31
Afbeelding
Man aangehouden door arrestatieteam na melding vuurwapen in Rijswijk Algemeen 4 aug, 06:17
Afbeelding
Auto rijdt door na aanrijding met voetganger op Neherkade Algemeen 4 aug, 06:02
Afbeelding
45 jaar Stadsherstel Den Haag: ‘Verzamelaar van gebouwen met een verhaal’ Algemeen 3 aug, 17:46
Afbeelding
NK Beachvolleybal van 12 tot en met 14 augustus in Den Haag Sport 3 aug, 15:45
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Den Haag

Op Rodi Den Haag volg je het laatste nieuws uit Den Haag. Rodi Den Haag informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Den Haag

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Den Haag in je mailbox.