Wethouder Zorg, Jeugd en Volksgezondheid Kavita Parbhudayal en coördinator Emmy Zuijdwijk.
Wethouder Zorg, Jeugd en Volksgezondheid Kavita Parbhudayal en coördinator Emmy Zuijdwijk. (Foto: Buurtgezinnen)

Buurtgezinnen Den Haag viert succesvol eerste jaar

Algemeen

Buurtgezinnen is een maatschappelijk initiatief gebaseerd op een oude gedachte: opvoeden doen we samen. Sinds een jaar is Buurtgezinnen ook in Den Haag actief. Coördinator Emmy Zuijdwijk vierde dit onlangs in lunchcafé De Smulhoeve in Leidschenveen samen met de inmiddels aan elkaar gekoppelde gezinnen en wethouder Zorg, Jeugd en Volksgezondheid Kavita Parbhudayal.

“Heel leuk dat er zoveel mensen waren”, vertelt Emmy enthousiast. Tijdens de feestelijke bijeenkomst vertelde wethouder Kavita Parbhudayal over het belang van Buurtgezinnen voor Den Haag. De aanwezige ouders wisselden ervaringen met elkaar uit en voor de kinderen was er een speurtocht op de naastgelegen kinderboerderij. Ook was er een hapje en een drankje en na afloop ging iedereen met een goodiebag naar huis. Emmy zelf ontving mooie bloemen en een knutselwerkje van een paar kinderen. “Kortom, een dag met een gouden randje!”, blikt ze terug.

Steun en toeverlaat

Buurtgezinnen is er voor alle gezinnen met kinderen in alle leeftijden, die om wat voor reden dan ook, behoefte hebben aan steun bij de opvoeding. Een steungezin wordt voor een langere periode de steun en toeverlaat voor een vraaggezin rondom de kinderen. Samen met de coördinator bespreken zowel het vraag- als het steungezin wensen en mogelijkheden. De coördinator kijkt welke gezinnen het beste bij elkaar passen, maakt de match en begeleidt beide gezinnen maximaal twee jaar.

Niet makkelijk

Coördinator Emmy Zuijdwijk is getrouwd en moeder van twee zoons. “Echt iedereen kan op een bepaald moment in zijn leven in een situatie komen dat er even wat hulp van anderen nodig is. Ik snap dat het lastig kan zijn om dat ook te vragen. Schaamte of vinden dat je het zelf moet kunnen, houden je dan misschien tegen. Mensen die iets voor een ander over hebben, een ander willen helpen, zijn er gelukkig ook genoeg. Maar zomaar op iemand afstappen is niet makkelijk, je wilt je niet opdringen of kwetsend zijn. Buurtgezinnen kan op een laagdrempelige manier die mensen aan elkaar koppelen.” Wie wel wat hulp kan gebruiken, kan zich aanmelden via www.buurtgezinnen.nl.

Vrijwilligers

Buurtgezinnen is ook op zoek naar ouders met kinderen, grootouders en stellen zonder kinderen met opvoedervaring die op vrijwillige basis steun willen bieden en tenminste een dagdeel per week beschikbaar zijn. Neem voor meer informatie contact op met Emmy Zuijdwijk. Zij is telefonisch bereikbaar op tel. 06-30532775 of per mail: emmy@buurtgezinnen.nl) of kijk op Buurtgezinnen.nl voor welke gezinnen er momenteel steungezinnen gezocht worden.

Afbeelding
Feest in de Vinex: Leidschenveen-Ypenburg bestaat 20 jaar! Algemeen 15 aug, 16:43
Afbeelding
Overvolle kattenkamers bij Dierenhospitaal: ‘Zoekt u een kat, kijk op onze website!” Algemeen 15 aug, 13:41
Afbeelding
Binckhorstbrug gaat dicht voor onderhoud Algemeen 15 aug, 12:01
Afbeelding
Zwaar ongeval tussen fietser en motorfiets Monsterseweg Algemeen 13 aug, 15:38
Afbeelding
Innovatieve ondernemers maken kans op flinke subsidie van gemeente Den Haag Algemeen 13 aug, 09:13
Afbeelding
Vrachtwagen rijdt zich klem in woonwijk en veroorzaakt schade Algemeen 12 aug, 14:43
Afbeelding
Vier auto’s in vlammen op bij autodealer aan Kerketuinenweg Algemeen 12 aug, 13:33
Afbeelding
Herdenken einde Tweede Wereldoorlog op 15 augustus Algemeen 12 aug, 08:23
Afbeelding
Hypotheek overgesloten? Loop dan deze checklist van de belastingdienst even door! Algemeen 12 aug, 08:11
Afbeelding
17-jarige Hagenaar mishandelt 15-jarige jongen in Rijswijk Politie 11 aug, 16:34
Afbeelding
Nederlands Kampioenschap beachvolleybal dit weekend in Scheveningen Algemeen 11 aug, 12:39
Afbeelding
Aftellen naar WK zeilen 2023 in Den Haag is begonnen Algemeen 10 aug, 14:10
Afbeelding
Haagse stadsboerderijen enkele dagen dicht vanwege de hitte Algemeen 10 aug, 08:40