2000ste afvalknijper uitgereikt aan 10-jarige Lina: ‘Ik raapte al veel afval op’

Algemeen
Lina haalde de knijper samen met haar moeder op.
Lina haalde de knijper samen met haar moeder op. (Foto: gemeente Den Haag)

Sinds januari kan iedere inwoner van Den Haag een gratis afvalknijper aanvragen. De tienjarige Lina kreeg woensdag de 2000ste afvalknijper uitgereikt bij stadsboerderij Molenweide in Laak.

Elke dag zetten ruim 700 medewerkers van de gemeente Den Haag zich in voor een schone stad. Toch zwerft er op sommige plekken in Den Haag nog afval rond. Door het uitreiken van gratis afvalknijpers moedigt de gemeente het opruimen van zwerfafval aan.

Geweldig

“We willen allemaal wonen in een schone stad, zonder vuil en viezigheid. Geweldig om te zien dat al 2000 inwoners hun steentje bijdragen aan het schoonhouden van de stad”, aldus wethouder buitenruimte Hilbert Bredemeijer.

Aanvragen

Steeds meer mensen zijn zich bewust van het milieu en willen meewerken aan een opgeruimde stad. Zo ook Lina: “Op school leer ik veel over afval en wat dit met het milieu doet. Ik raapte zelf al afval op, maar mijn buurvrouw zei dat dit met een afvalknijper nog makkelijker gaat. Ik hoop zo mee te helpen om de buurt schoner te houden.”
Net als Lina een gratis afvalknijper aanvragen? Vraag dan een knijper aan via www.denhaag.nl/afval en kies daarna voor ‘zorgen voor een schone buurt’. Per huishouden kunnen bewoners maximaal twee knijpers aanvragen.