Dringend gezocht in Den Haag: energiecoaches!

Algemeen
Een energiecoach helpt zijn of haar buren door tips te geven over hoe ze energie kunnen besparen.
Een energiecoach helpt zijn of haar buren door tips te geven over hoe ze energie kunnen besparen. (Foto: Duurzaam Den Haag)

Duurzaam Den Haag is dringend op zoek naar nieuwe energiecoaches. Vrijwilligers die na een cursus hun buren tips geven hoe ze energie kunnen besparen. 

De gasprijzen zijn momenteel ongekend hoog. En de winter is nog niet eens begonnen. Veel bewoners van Den Haag maken zich hier zorgen om. Vooral mensen met een laag inkomen en die in een slecht geïsoleerd huurhuis wonen. Omdat zij een hoge energierekening zullen ontvangen aankomende winter, terwijl ze dat niet kunnen betalen. Daarom zijn de Energiebank en Duurzaam Den Haag dringend op zoek naar vrijwilligers die zich in juli en augustus willen laten opleiden tot energiecoach.

Tips

In Den Haag zijn er momenteel ruim 75 energiecoaches actief. Een energiecoach helpt zijn of haar buren door tips te geven over hoe ze energie kunnen besparen. Dat kunnen bewoners zijn met een koopwoning of die een woning huren. Een energiecoach voor huurders neemt meteen een aantal middelen mee, zoals ledlampen, tochtstrips en een waterbesparende douchekop. 

Gratis opleiding

De gratis opleiding tot energiecoach voor huurders bestaat uit drie bijeenkomsten in juli en augustus. Hierna kan men direct aan de slag. De cursisten leren wat ze nodig hebben om goed advies te kunnen geven. Het is dan ook niet nodig om vooraf bouwtechnische kennis te hebben. Energiecoaches hebben ongeveer één energiecoachgesprek per maand.

Aanmelden

Wie heeft nog wat tijd over en wil zijn of haar buren helpen? Meld je dan aan! Aanmelden voor de cursus die op 16 augustus start kan men zich tot 10 augustus aanmelden. Meer informatie over de opleiding is te vinden op de website duurzaamdenhaag.nl/opleiding-energiecoach