Jongeren uit Schilderswijk exposeren in Mobiel Museum bij Haagse Markt

Algemeen
Het Mobiel Museum dat vrijdag 22 juli bij de ingang van de Haagse Markt aan de Hoefkade staat.
Het Mobiel Museum dat vrijdag 22 juli bij de ingang van de Haagse Markt aan de Hoefkade staat. (Foto: pr)

Deze week vindt in de Schilderswijk het jaarlijks terugkerend kunstproject Art Bootcamp plaats. Jongeren maken kunstwerken rondom het theam ‘Build a better future’. In het Mobiel Museum van Art-S-Cool kan iedereen zien wat het resultaat van hun inspanningen is. 

De Art Bootcamp is een meerdaags vakantieprogramma voor kunstzinnige jongeren uit de Schilderswijk en omgeving. Dit jaar doen ook Oekraïense deelnemers mee. De jongeren worden begeleid door professionele kunstenaars Quentley Barbara, Berk Duygun.  Er is ook een gastkunstenaar die van origine uit Oekraïne komt, Sophia Bulgakova. Op deze manier ontstaat er een uitwisseling tussen tieners uit aandachtswijken en tieners gevlucht uit oorlogsgebied. Het thema voor de bootcamp is Build a better future! Jongeren worden gevraagd wat zij beter willen voor hun toekomst en voor de wereld en om hun droom in beeld uit te werken.

Dankzij de samenwerking met stichting Leergeld Den Haag (www.doenwiejebent.fun), Ooievaarspas en de gemeente Den Haag is de Art Bootcamp gratis voor de deelnemers.

Mobiel Museum

Art-S-Cool heeft binnenkort een eigen museum: het Mobiel Museum. Het ontwerp is van kunstenaar Berk Duygun. Hij heeft eerder mobiele galeries ontworpen. Het museum kan lopend verplaatst worden. Het kan bovendien zo worden uitgeklapt dat bezoekers erin kunnen lopen om de werken van dichtbij te bekijken. Ook van buiten zijn de kunstwerken te zien. Dit museum maakt het mogelijk om bewoners van de Schilderswijk op diverse plekken in hun wijk kennis te laten maken met het werk van de jonge talenten. De eerste keer dat dit gebeurt is aanstaande vrijdag bij de Haagse Markt. Het Mobiel Museum van Art-S-Cool staat deze dag om 13.00 uur voor de ingang van de markt aan de Hoefkade.