Felle brand na explosie bij voordeur van woning Rijswijkseplein Den Haag

Algemeen
Felle brand na explosie bij voordeur van woning Rijswijkseplein
Felle brand na explosie bij voordeur van woning Rijswijkseplein (Foto: Regio15)

Na een explosie bij de voordeur van een woning aan het Rijswijkseplein is vannacht brand uitgebroken.

De bewoners van het appartementencomplex werden rond drie uur in de nacht opgeschrikt door een harde knal. Al snel bleek dat er na de explosie ook brand was ontstaan. De brandweer kwam met meerdere eenheden met spoed ter plaatse. Omdat de inzet van een tweede tankautospuit noodzakelijk was is opgeschaald naar ‘middelbrand’.

Enkele omliggende woningen zijn ontruimd. Een ambulance kwam ter plaatse omdat bewoners mogelijk rook hadden ingeademd. Enkele mensen zijn ter plaatse onderzocht door ambulancepersoneel. Eèn persoon is vervoerd naar het ziekenhuis.

Bij de brand kwam in korte tijd veel rook vrij. De schade aan de woning is flink. De politie heeft een plaats delict afgezet en medewerkers van de afdeling Forensische Opsporing (FO) doen onderzoek. Onduidelijk is nog wat de explosie heeft veroorzaakt.

Woensdagavond vond er bij de voordeur van een woning aan de Goeverneurlaan in Den Haag ook al een explosie plaats zo meldt de calamiteiten website Regio15.nl. Toen werd er een vuurwerkbom door de brievenbus van een woning gegooid.