Landelijk radioprogramma over de toekomst van de Pier in Scheveningen

Algemeen
Waldy van Geenen in de bus van 5 Dagen
Waldy van Geenen in de bus van 5 Dagen (Foto: Hans Tak)

In de week van 25 juli staat het radioprogramma (NTR/PowNed) met presentator Waldy van Geenen en verslaggever Joris Kreugel op de Pier in Scheveningen. In de uitzending komen diverse mensen aan het woord die hun licht laten schijnen over de toekomst van de Pier. 

Het Scheveningse icoon ‘de Pier’ dreigt kopje onder te gaan. De uitstekende zeearm met zijn reuzenrad, zijn paviljoen, zijn bungeejumptoren, patat en oliebollenkraampjes heeft aan bezoekers geen gebrek, maar de technische levensduur loopt ten einde. De Pier, die gebouwd is op lange betonnen palen in zee, is door de zilte zeelucht extreem onderhoudsgevoelig en de bestaande horeca en winkels leveren ‘s zomers veel op maar vallen ‘s winters stil. 

Er moet veel geld bij, wel 40 miljoen - anders moet hij straks toch weer dicht. Wil je de Pier ook technisch goed kunnen onderhouden, dan zal er gezocht moeten worden naar een stabiele invulling voor het hele jaar rond. De Scheveningse Pier is van iedereen, maar niemand wil zomaar voor de kosten opdraaien. 

5 Dagen strijkt op de Pier neer om met vijf verschillende gasten te spreken over de problemen, het verleden en de toekomst. Directeur Willem Gaymans van Kondor Wessels Vastgoed, de eigenaar van het bouwwerk, wil dit najaar in gesprek gaan met bewoners, jongeren, ouderen, vissers en ondernemers om met elkaar tot een toekomstbestendige invulling van de Pier te komen. 5 Dagen geeft alvast een voorzetje. 5 Dagen live vanaf de Pier in Scheveningen. Maandag 25, dinsdag 26, woensdag 27, donderdag 28 en vrijdag 29 juli, van 20.00 tot 20.30 uur op NPO Radio 1. Zie ook de site van 5 Dagen.