Bestuurder onder invloed van drugs rijdt auto tegen pilaar Maanweg Den Haag

Algemeen
Afbeelding
(Foto: District8

Een automobilist heeft in de nacht van maandag op dinsdag 2 augustus voor een flinke rotzooi gezorgd. Hij kwam met zijn auto tegen een pilaar van het viaduct van de Maanweg in Den Haag terecht na een flinke inschattingsfout.
De automobilist kwam vanaf de rijksweg A12 en sloeg linksaf de Maanweg op. De automobilist schatte de bocht verkeerd in waardoor hij op iets te hoge snelheid de bocht in ging. Al snel raakte de automobilist de macht over het stuur kwijt, ramde een tekstkar en een pilaar en kwam op de andere rijbaan tot stilstand.
Omstanders die het zagen gebeuren belden direct 112. De hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse. De automobilist werd onderzocht door het ambulancepersoneel. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Zijn bijrijder kwam er iets minder goed vanaf. Die moest na controle in de ambulance mee naar het ziekenhuis voor verder onderzoek.
De automobilist mocht wel plaatsnemen achter in de politieauto omdat hij positief testte op THC. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.
In de auto zijn ook meerdere lachgasflessen aangetroffen. De auto is later vannacht door een berger afgesleept