Falcon Forest.
Falcon Forest. (Foto: pr)

Festival The Streets Of Chuck Deely keert terug in de Haagse binnenstad

Algemeen

De op maandag 9 januari 2017 overleden beroemde Haags/Amerikaanse straatmuzikant Chuck Deely wordt op zondag 28 augustus 2022 opnieuw geëerd met een naar hem vernoemd gratis toegankelijk festival in de Haagse binnenstad: The Streets of Chuck Deely.

Na het grote succes van de eerste editie van het festival in 2019 kon het evenement twee jaar geleden vanwege corona niet doorgaan. Vorig jaar vond het festival onaangekondigd plaats in een kleinschalige opzet. Ook dit jaar is gekozen voor een kleinschalige opzet, waarbij wordt gefocust op artiesten die optreden volgens de regels voor straatmuzikanten in Den Haag: de akoestische optredens vinden verspreid over de hele binnenstad plaats, er treden geen grote groepen op, het geluidsvolume blijft laag en de acts staan niet langer dan 30 minuten op dezelfde plek.

Nalatenschap

Volgens organisator Robert-Jan Rueb wordt op deze manier het meest recht gedaan aan de nalatenschap van Chuck Deely. “Ook bij hem ging het puur om de muziek. Chuck kreeg ooit van de burgemeester van Den Haag als enige straatmuzikant een vergunning voor het leven. Inmiddels zijn straatmuzikanten weer gewoon toegestaan in Den Haag, maar dan wel binnen enkele beperkende regels. Dat het verbod op straatmuzikanten in Den Haag is opgeheven, was mede het gevolg van de eerste editie van The Streets Of Chuck Deely, dus het leek ons niet meer dan gepast om het festival op deze manier te houden.”

‘Op bijna elke straathoek gebeurt wel iets’

Tussen 13.00 tot 17.00 uur treedt op zondag 28 augustus een grote hoeveelheid artiesten op in de binnenstad van Den Haag. “Op bijna elke straathoek gebeurt wel iets”, zegt Rueb. “Laat je verrassen door nieuwe talenten én door de bekende artiesten die een intiem akoestisch optreden geven.” 

Onder andere de volgende artiesten treden op: Alexander Franken, Beate Loonstra, Capti Rando, Cookhouse, Doolaard, Duo Heer Halewijn, Elizabeth Fadel & Floor Polder, Göksel Yilmaz, Kopsmart, Los Mezcales, Luca Warmer & Paulinho Paes, Mark Indigo, Melanie Ryan, Omar Ka Trio, Falcon Forest en Tess Merlot Trio. 

Award

Het festival sluit om 17.15 uur af met de uitreiking van de Chuck Deely Award (een replica van het beeldwerk van kunstenaar Vincent de Kievit) voor de beste act van het festival en de Chuck Deely Aanmoedigingsprijs voor het meestbelovende nieuwe talent.

Cookhouse
Afbeelding
Circa 30 woningen ontruimd na uitslaande brand in flat Loevesteinlaan Den Haag 112-nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
Bouwsteiger dreigde om te vallen in de Weimarstraat in Den haag 112-nieuws 5 okt, 17:29
Afbeelding
Gemeente neemt maatregelen in verband met energiecrisis Algemeen 5 okt, 17:20
Afbeelding
Dit is waarom PvdD en HvDH regels voor padelbanen willen Algemeen 5 okt, 13:31
Afbeelding
Informatieavond over niet uitgezaaide prostaatkanker Partnerbijdrage 5 okt, 09:18
Afbeelding
Uw droomhuis, op maat gebouwd Partnerbijdrage 5 okt, 09:17
Afbeelding
Muziekclub voor álle kinderen wint Onbeperkt070-prijs 2022 van Voorall Algemeen 5 okt, 09:09
Afbeelding
Nachtelijke brandstichting bij woning Vier Heemskinderenstraat 112-nieuws 5 okt, 05:53
Afbeelding
Verdachten aangehouden in Den Haag in langdurend drugsonderzoek Politie 4 okt, 17:25
Afbeelding
Marieke van Doorn verkozen tot nieuwe fractievoorzitter D66 Den Haag Algemeen 4 okt, 15:22
Afbeelding
Eeuwenoude leeuwenbotten gevonden bij opgraving Buitenhof Algemeen 4 okt, 12:48
Afbeelding
Inholland Den Haag en bedrijfsleven lanceren platform FutureWorks The Hague Algemeen 4 okt, 12:15
Afbeelding
Steeds meer aanvragen bij Haagse dierenvoedselbank: PvdD houdt inzamelingsactie Algemeen 4 okt, 09:20