Falcon Forest.
Falcon Forest. (Foto: pr)

Festival The Streets Of Chuck Deely keert terug in de Haagse binnenstad

Algemeen

De op maandag 9 januari 2017 overleden beroemde Haags/Amerikaanse straatmuzikant Chuck Deely wordt op zondag 28 augustus 2022 opnieuw geëerd met een naar hem vernoemd gratis toegankelijk festival in de Haagse binnenstad: The Streets of Chuck Deely.

Na het grote succes van de eerste editie van het festival in 2019 kon het evenement twee jaar geleden vanwege corona niet doorgaan. Vorig jaar vond het festival onaangekondigd plaats in een kleinschalige opzet. Ook dit jaar is gekozen voor een kleinschalige opzet, waarbij wordt gefocust op artiesten die optreden volgens de regels voor straatmuzikanten in Den Haag: de akoestische optredens vinden verspreid over de hele binnenstad plaats, er treden geen grote groepen op, het geluidsvolume blijft laag en de acts staan niet langer dan 30 minuten op dezelfde plek.

Nalatenschap

Volgens organisator Robert-Jan Rueb wordt op deze manier het meest recht gedaan aan de nalatenschap van Chuck Deely. “Ook bij hem ging het puur om de muziek. Chuck kreeg ooit van de burgemeester van Den Haag als enige straatmuzikant een vergunning voor het leven. Inmiddels zijn straatmuzikanten weer gewoon toegestaan in Den Haag, maar dan wel binnen enkele beperkende regels. Dat het verbod op straatmuzikanten in Den Haag is opgeheven, was mede het gevolg van de eerste editie van The Streets Of Chuck Deely, dus het leek ons niet meer dan gepast om het festival op deze manier te houden.”

‘Op bijna elke straathoek gebeurt wel iets’

Tussen 13.00 tot 17.00 uur treedt op zondag 28 augustus een grote hoeveelheid artiesten op in de binnenstad van Den Haag. “Op bijna elke straathoek gebeurt wel iets”, zegt Rueb. “Laat je verrassen door nieuwe talenten én door de bekende artiesten die een intiem akoestisch optreden geven.” 

Onder andere de volgende artiesten treden op: Alexander Franken, Beate Loonstra, Capti Rando, Cookhouse, Doolaard, Duo Heer Halewijn, Elizabeth Fadel & Floor Polder, Göksel Yilmaz, Kopsmart, Los Mezcales, Luca Warmer & Paulinho Paes, Mark Indigo, Melanie Ryan, Omar Ka Trio, Falcon Forest en Tess Merlot Trio. 

Award

Het festival sluit om 17.15 uur af met de uitreiking van de Chuck Deely Award (een replica van het beeldwerk van kunstenaar Vincent de Kievit) voor de beste act van het festival en de Chuck Deely Aanmoedigingsprijs voor het meestbelovende nieuwe talent.

Cookhouse
Afbeelding
Binckhorstbrug gaat dicht voor onderhoud Algemeen 15 aug, 12:01
Afbeelding
Zwaar ongeval tussen fietser en motorfiets Monsterseweg Algemeen 13 aug, 15:38
Afbeelding
Innovatieve ondernemers maken kans op flinke subsidie van gemeente Den Haag Algemeen 13 aug, 09:13
Afbeelding
Vrachtwagen rijdt zich klem in woonwijk en veroorzaakt schade Algemeen 12 aug, 14:43
Afbeelding
Vier auto’s in vlammen op bij autodealer aan Kerketuinenweg Algemeen 12 aug, 13:33
Afbeelding
Herdenken einde Tweede Wereldoorlog op 15 augustus Algemeen 12 aug, 08:23
Afbeelding
Hypotheek overgesloten? Loop dan deze checklist van de belastingdienst even door! Algemeen 12 aug, 08:11
Afbeelding
17-jarige Hagenaar mishandelt 15-jarige jongen in Rijswijk Politie 11 aug, 16:34
Afbeelding
Nederlands Kampioenschap beachvolleybal dit weekend in Scheveningen Algemeen 11 aug, 12:39
Afbeelding
Aftellen naar WK zeilen 2023 in Den Haag is begonnen Algemeen 10 aug, 14:10
Afbeelding
Haagse stadsboerderijen enkele dagen dicht vanwege de hitte Algemeen 10 aug, 08:40
Afbeelding
Bezorgscooter botst tegen auto op Vaillantlaan Algemeen 9 aug, 06:56
Afbeelding
Gabriel Emmanuel wereldkampioen tienkamp bij WK onder 20 Algemeen 8 aug, 11:33