Innovatieve ondernemers maken kans op flinke subsidie van gemeente Den Haag

Algemeen
Afbeelding
(Foto: pixabay)

Haagse ondernemers die met elkaar werken aan een innovatief project, kunnen nog tot 1 september een aanvraag indienen voor een flinke subsidie van 25.00 tot 100.000 euro. Maar dan moet de innovatie wel aan een aantal belangrijke voorwaarden voldoen.

Er moet sprake zijn van een samenwerkingsverband. Het project moet bijdragen aan de werkgelegenheid van Den Haag. Het draagt bovendien bij aan de speerpunten van de gemeente Den Haag: veilig, beter en rechtvaardig. Het project is gericht op thema’s als water, klimaat, schone energie, voedsel, humanitaire innovaties, ethiek, juridische dienstverlening, cyber en veiligheid. En het is bovendien klaar om ontwikkeld, gemaakt of getest te worden.

Punten

Met de subsidieregeling ondersteunt de gemeente ondernemers om hun innovatieve ideeën in praktijk te brengen.  De gemeente heeft maximaal 500.000 euro ter beschikking. De aanvrager geeft zelf aan hoeveel subsidie hoeveel geld er nodig is om het project uit te voeren. Alle subsidieaanvragen die worden ingediend, krijgen van de gemeente een aantal punten. De projecten met de meeste punten hebben de grootste kans op een subsidie.

Aanvragen

Een aanvraag kan tot uiterlijk 1 september 2022 worden ingediend, samen met twee of meerdere partners. De subsidie aanvragen kan via https://ondernemersportaal.denhaag.nl..