Afbeelding
(Foto: )

Drumdriedaagse in Musicon

Algemeen

In het weekend van 19, 20 en 21 augustus vindt de 21e editie van de DrumDrieDaagse plaats in Muziekcentrum Musicon, Den Haag. Tijdens de jaarlijkse drumbootcamp verzorgen de beste drummers van Nederland een heel weekend aan workshops, clinics en masterclasses voor drummers van alle niveaus. Onder leiding van de Haagse drumkoning Cesar Zuiderwijk, bekend van de bands Golden Earring en Sloper met Mario Goossens, en meesterdrummers Koen Herfst, Olaf Fase, Cyril Directie, internationaal bekende jazzdrummer Jamie Peet, en brushkoning Chris Strik en anderen, krijgen de cursisten les in verschillende drumtechnieken en percussie-instrumenten.

Daarnaast zijn er livedemonstraties door de workshopdocenten en hun bands. Zo treedt Cesar Zuiderwijk op met zijn slagwerkgroep Drum Demons en geeft meesterpercussionist Bart Fermie een bijzonder soloconcert. Deze clinics en demo’s zijn alleen toegankelijk voor de cursisten van de DrumDrieDaagse, maar er zijn ook twee concerten die iedereen kan bijwonen, op vrijdag- en zaterdagavond.

Montis, Goudsmit en Directie 

Op vrijdag 19 augustus geeft Cyril Directie met zijn band Montis, Goudsmit & Directie een concert op de planken van het Musicon podium. Montis, Goudsmit & Directie zijn binnen enkele jaren dé Soul Jazz sensatie van Nederland geworden. Nog voordat hun debuutalbum ‘Taste of Culture’ in december 2019 verscheen werd de band geboekt in binnen- en buitenland. Daar zorgde de reputatie van de drie bandleden wel voor. Dankzij hun tv-bekendheid, prestigieuze prijzen, hun gedrevenheid en rijke oeuvre werden de heren al op voorhand door een breed publiek in de harten gesloten. Toegang €12,50.

Sessie

Op zaterdag 20 augustus is er een concert van de geweldige band The Smart. Onder leiding van Sarah Lavinia Feenstra begeleidt deze band de deelnemers van de DrumDrieDaagse; ook Cesar Zuiderwijk en de overige docenten spelen mee; een drumfeest voor iedereen. Toegang €7,50.

Afbeelding
Loosduinen is het eerste stadsdeel met een woongebouw met het Wonen met een Plus-concept Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Dierenambulance Den Haag bestaat 50 jaar: ‘De vogels stonden kwetterend naast de receptie’ Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Zó serieus neemt gemeente Den Haag het NK Tegelwippen Cultuur gisteren
Afbeelding
Na twee jaar weer kerstmarkt op het Lange Voorhout Algemeen 27 sep, 07:53
Afbeelding
Ook in Rijswijk lopen werkzaamheden WarmtelinQ vertraging op Algemeen 26 sep, 17:25
Afbeelding
Gemeente sluit convenant met bewindvoerders voor betere hulpverlening aan Haagse inwoners met schulden Algemeen 26 sep, 16:46
Afbeelding
Hagenaar opgepakt met twee wapens na winkeldiefstal 112-nieuws 26 sep, 16:21
Afbeelding
In Week tegen Eenzaamheid buurtdiners in Laak, Loosduinen en Ypenburg Algemeen 26 sep, 13:10
Afbeelding
46e editie CPC loop in Den Haag verloopt sfeervol Sport 25 sep, 18:32
Afbeelding
Twee aanhoudingen na overval op Esso in Ypenburg 112-nieuws 25 sep, 13:17
Afbeelding
Nieuwbouw boothuis KNRM Scheveningen en horeca Simonis gereed Algemeen 25 sep, 09:59
Afbeelding
Agente gewond na onrust Vaillantlaan Den Haag 112-nieuws 25 sep, 06:47
Afbeelding
Gouden Buur van Zuid-Holland woont in Leidschendam-Voorburg Cultuur 24 sep, 11:55