350 Haagse ouderen blij gemaakt met Vakantiepost vanuit Vakantiepark

Algemeen
 Een van de bewoners van Oostduin.
Een van de bewoners van Oostduin. (Foto: Florence)

Het Zuiderpark Vakantiepark is na 6 weken van plezier bijna ten einde. Met de muzikale familievoorstelling Be Bach en een hilarische Brulrace is het zomerprogramma afgesloten. 

Zo’n 4500 bezoekers kwamen naar het eiland van het openluchttheater voor sport, spel, kunst en theater. In het Vakantiepark werd ook veel meegedaan aan de workshop Vakantiepost in samenwerking met de Vakantiepas. In totaal 350 Haagse ouderen die wonen in een Florence Zorginstelling kregen vakantiegroeten van kinderen. 

Ingekleurde kaart

Een van de bewoners van Oostduin was erg blij met het krijgen van de post. Ze heeft zelfs de kaart nog verder ingekleurd om hem net wat mooier af te maken De voorstelling van Ernst en Bobbie bij Zuiderpark Live aanstaande zondag is nog een toegift op de vakantie.


Credit: Rolf van Koppen

1500 méér bezoekers

 “We hebben fors meer bezoekers mogen verwelkomen, zo’n 1500 meer, dan bij de 1e editie in 2021. Echt uit alle wijken kwamen Haagse kinderen voor het vakantiegevoel. De zon scheen dit jaar nagenoeg alle dagen en zelfs tijdens de hittegolf was het op ons eiland fijn toeven. We hebben met heel veel partners samengewerkt dit jaar. Te veel om allemaal op te noemen maar de samenwerking met Vakantiepas, Ooievaarspas, Theater Dakota en Bibliotheek Den Haag was heel prettig. We willen hen allemaal ontzettend bedanken voor hun inzet. En natuurlijk al onze vrijwilligers die vol enthousiasme zorgde dat het Vakantiepark kon draaien,” aldus Annemarie de Bruijn (programma) en Berend Dikkers (directeur).

Volgend jaar

Volgend jaar is er zeker weten weer een Vakantiepark. Op Prinsjesdag is er nog een speciale Vakantiepark editie omdat alle Haagse schoolkinderen die dag vrij zijn. De aftrap in 2023 is op maandag 10 juli 2023 weer met de Vakantiepas samen.