De 15-jarige Lila uit Den Haag is binnenkort te zien in een nieuwe realityserie op televisie

Algemeen
Lila is de dochter van een bekende Haagse muzikant.
Lila is de dochter van een bekende Haagse muzikant. (Foto: NTR)

In de nieuwe realityserie ‘Zonder ouders op vakantie (ZOOV)’ gaan zes jongeren tussen de dertien en vijftien jaar voor het eerst zonder ouders op vakantie naar een onbekende zonnige bestemming. Eén van hen is Lila (15) uit Den Haag.

Lila is de dochter van een bekende Haagse muzikant. Omdat haar ouders gescheiden zijn, woont ze om en om bij haar vader en moeder. In haar vrije tijd werkt ze in de bediening bij een strandtent in Scheveningen. Ze wil later graag naar de Hotelschool en daarna het liefst een baan vinden waarbij ze de wereld over kan reizen.

Spoedcursus

In de nieuwe realityserie leren de zes jongeren niet alleen elkaar beter kennen tijdens hun eerste vakantie zonder ouders, maar krijgen ze ook een spoedcursus budgetteren, koken en schoonmaken. De groep verblijft in een luxe villa. Er is een cameraploeg die alles vastlegt.
Het spanningsveld tussen een gezonde afhankelijkheid van je ouders en complete onafhankelijkheid is het centrale thema in ZOOV.

Uitdagingen

Door avonturen te beleven, zelf uitdagingen aan te gaan en te overwinnen, leren de jongeren veel. Zo komen ze er wellicht achter dat ze al heel veel zelf kunnen, maar toch nog het één en ander te leren hebben... Zonder ouders op vakantie is een coproductie van de NTR en NewBe.

Uitzendingen

De uitzendingen zijn dagelijks te zien in de periode van maandag 12 tot en met vrijdag 23 september, telkens om 18.05 uur, bij de NTR op NPO Zapp. Vanaf 12 september staan de eerste 5 afleveringen via NPO Start online en vanaf 19 september zijn de laatste 5 afleveringen te zien.
Website: www.zapp.nl/programmas/zonder-ouders-op-vakantie