Na twee jaar weer Chinees Maanfeest in Chinatown Den Haag

Algemeen
Afbeelding
(Foto: pr)

Na twee jaar is er op zaterdag 10 september weer een heus Chinees Maanfeest op het Rabbijn Maarsenplein. 

Er komen tal van leuke en gezellige activiteiten aan bod: Chinese zang- en dansoptredens, live-muziek, kinderactiviteiten, dance muziek met DJ, workshops, Asian streetfood, braderie en loterij. 


Chang Wong, voorzitter St. BIZ Chinatown Den Haag: “Wij zijn blij dat we weer een mooi Chinees evenement voor jong en oud in Chinatown Den Haag kunnen organiseren. Veel ondernemers in Chinatown hebben na twee jaar corona weer behoefte aan een leuk en gezellig evenement, zoals het Chinees Maanfeest. Zo’n evenement brengt toch een hoop bezoekers en toeristen naar de binnenstad van Den Haag. Dit is goed voor Chinatown Den Haag, maar ook goed voor de stad zelf. Ook voor de Hagenaars zelf is het fijn dat er weer een dergelijk evenement kan plaatsvinden. We hopen op een mooie opkomst, zodat we met iedereen dit mooie feest kunnen vieren.“

Het Chinees Maanfeest vindt plaats op het Rabbijn Maarsenplein, van 11:30 tot 21:00 uur. “Er is een mooi en gevarieerd cultureel programma opgesteld met diverse Chinese zang- en dansoptredens, allerlei leuke kinderactiviteiten, een braderie met kraampjes en streetfood, workshops Chinese kalligrafie en Chinese maankoeken proeven en nog veel meer. Vorig jaar zomer waren we ook begonnen met de voorbereiding voor het Chinees Maanfeest, maar toen moesten we het uiteindelijk afblazen vanwege de verscherpte coronamaatregelen. Nu kan het weer,” vult Atom Zhou aan, projectleider Chinees Maanfeest en voorzitter Stichting De Chinese Brug.


Programma

11:30 uur

Welkom door Chang Wong, voorzitter St. BIZ Chinatown Den Haag
Opening door Jan van Zanen, burgemeester gemeente Den Haag
Toespraken door:
- Henk Kool, voorzitter Vereniging Nederland China
- dhr. Huang, voorzitter China Culture Center

11:50 uur

Optreden Chinese leeuwendans en fotomoment met gasten

12:00 uur

Verschillende Chinese zang- en dansoptredens
Live-muziek met diverse Chinese muziekinstrumenten
Kinderactiviteiten
Workshops
Braderie met Asian streetfood
Dance muziek met DJ

21:00 uur

Lucky draw (loterij voor jong en oud)

21:30 uur

Deze Chinese Maanfeestviering is georganiseerd door Stichting BIZ Chinatown Den Haag in samenwerking met Vereniging Nederland China, Stichting De Chinese Brug, Stichting Chinese Culture Center en Stichting Tongtong Fair, en mede mogelijk gemaakt door gemeente Den Haag en sponsors.

Voor meer info: www.chinatowndenhaag.com

Afbeelding
Afbeelding