Den Haag verwelkomt bijna 3.000 nieuwe internationale studenten

Algemeen
Wethouder Saskia Bruines in gesprek met enkele studenten.
Wethouder Saskia Bruines in gesprek met enkele studenten. (Foto: Sander Foederer)

Dit collegejaar starten bijna 3.000 nieuwe internationale studenten op één van de zeven hogescholen en universiteiten in Den Haag als bachelor, master of uitwisselingsstudent.

Om zoveel mogelijk studenten snel in te schrijven bij de gemeente zijn er speciale inschrijfdagen. Zo kwamen er zaterdag maar liefst tweeduizend studenten naar het stadhuis. Met het burgerservicenummer dat de studenten ontvangen, kunnen zij een bankrekening openen, zorgverzekering afsluiten en werk zoeken. Wethouder Saskia Bruines: “Deze jonge talenten verrijken de internationale stad die Den Haag is. Een team van meer dan 35 medewerkers zet zich in om de studenten zo snel mogelijk in te schrijven en te verwelkomen in onze stad. Zo kunnen zij zich daarna snel richten op het verkennen van hun nieuwe stad en studie.”

Den Haag studentenstad

De gemeente en onderwijsinstellingen investeren samen in de ontwikkeling van Den Haag als studentenstad. Professor Karin Arts, Deputy Rector for Educational Affairs. International Institute of Social Studies (ISS) te Den Haag, onderdeel van Erasmus Universiteit Rotterdam: “Heel fijn dat de gemeente Den Haag dit jaar weer een inschrijfdag voor onze nieuwe studenten organiseert. Hierdoor kunnen zij allerlei noodzakelijke formaliteiten nu snel en makkelijk gaan regelen. Een mooie start van hun studententijd.”

Introductieweken

Op de speciale studentenapp Studar en website Study in The Hague is meer informatie te vinden voor studenten over bijvoorbeeld wonen en sport. Nieuwe studenten kunnen voor praktische vragen ook terecht bij The Hague International Centre. Zij zijn gevestigd in het Atrium van het stadhuis en helpen internationale nieuwkomers met hun vragen.

Afbeelding