V.l.n.r. Stefanie de Klerk (Doe Weer Mee!), Theo Krenz, Mechteld Hoogzaad (HWB) en wethouder Hilbert Bredemeijer
V.l.n.r. Stefanie de Klerk (Doe Weer Mee!), Theo Krenz, Mechteld Hoogzaad (HWB) en wethouder Hilbert Bredemeijer (Foto: pr)

Haags Werk Bedrijf wint Doe Weer Mee! Pluim 2022 Den Haag

Algemeen

Haags Werkbedrijf (HWB) gaf in 2020 en 2021 werknemers de kans om in werktijd naar school te gaan om beter te leren lezen en schrijven. Om die reden ontvingen bedrijfsmaatschappelijk werker Mechteld Hoogzaad en medewerker Theo Krenz namens HWB de Doe Weer Mee! Pluim 2022 Den Haag. Afgelopen vrijdag reikte de Haagse onderwijswethouder Hilbert Bredemeijer in het Glazen Radiohuis in de Rijswijkse Boogaard de pluim uit, samen met Stefanie de Klerk van Doe Weer Mee! 

Juryrapport

Veel laaggeletterden hebben werk. En voor veel van hen is het te zwaar om naar taalles te gaan. Het Haags Werkbedrijf gaf in 2020 en 2021 werknemers de kans om in werktijd naar school te gaan. Zij volgden een programma digiTaal op de Werkvloer bij de Taal+ school van ROC Mondriaan. De Pluim is behalve voor de organisatie nadrukkelijk ook bestemd voor Mechteld Hoogzaad die als bedrijfsmaatschappelijk werker bij HWB zich zeer heeft ingezet voor deze lessen. Een zeer verdiende Pluim dus!

Doe Weer Mee! Pluim

In de regionale wervingscampagne ‘Doe Weer Mee!’ werken gemeenten Delft, Den Haag, Midden-Delfland, Rijswijk, Westland en ROC Mondriaan samen bij de aanpak van laaggeletterdheid in de regio Haaglanden. De Pluim wordt jaarlijks per deelnemende gemeente uitgereikt aan een persoon of organisatie die hieraan een bijzondere bijdrage levert.

De wervingscampagne Doe Weer Mee richt zich op volwassenen die het lezen en schrijven van de Nederlandse taal en digitale vaardigheden onvoldoende beheersen om mee te kunnen doen in onze samenleving. Voor meer info ga naar rocmondriaan.nl/doe-weer-mee

Glazen Radiohuis thema laaggeletterdheid

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak hebben zij ook moeite met omgaan met bijvoorbeeld een computer of mobiele telefoon. In Haaglanden gaat het om 18% van de volwassenen Moeite hebben met basisvaardigheden heeft grote gevolgen. Het maakt mensen kwetsbaar: minder zelfredzaam, minder sociaal actief en minder gezond dan mensen die hier géén moeite mee hebben.


Stichting Cineac Den Haag organiseerde van 12 tot en met 16 september tussen 7 en 18 uur een glazen radiohuis voor iedereen in heel Haaglanden, op het Bomenplein in het Rijswijkse winkelcentrum Bogaard. Een week lang besteedden verschillende organisaties aandacht aan taal en het tegengaan van laaggeletterdheid.

Afbeelding
‘In de natste maand van het jaar regent het niet het vaakst’ Weer 27 sep, 18:28
Afbeelding
Dierenambulance krijgt stadspenning uitgereikt Algemeen 27 sep, 15:39
Afbeelding
Loosduinen is het eerste stadsdeel met een woongebouw met het Wonen met een Plus-concept Algemeen 27 sep, 15:25
Afbeelding
Dierenambulance Den Haag bestaat 50 jaar: ‘De vogels stonden kwetterend naast de receptie’ Algemeen 27 sep, 13:50
Afbeelding
Zó serieus neemt gemeente Den Haag het NK Tegelwippen Cultuur 27 sep, 10:14
Afbeelding
Na twee jaar weer kerstmarkt op het Lange Voorhout Algemeen 27 sep, 07:53
Afbeelding
Ook in Rijswijk lopen werkzaamheden WarmtelinQ vertraging op Algemeen 26 sep, 17:25
Afbeelding
Gemeente sluit convenant met bewindvoerders voor betere hulpverlening aan Haagse inwoners met schulden Algemeen 26 sep, 16:46
Afbeelding
Hagenaar opgepakt met twee wapens na winkeldiefstal 112-nieuws 26 sep, 16:21
Afbeelding
In Week tegen Eenzaamheid buurtdiners in Laak, Loosduinen en Ypenburg Algemeen 26 sep, 13:10
Afbeelding
46e editie CPC loop in Den Haag verloopt sfeervol Sport 25 sep, 18:32
Afbeelding
Twee aanhoudingen na overval op Esso in Ypenburg 112-nieuws 25 sep, 13:17
Afbeelding
Nieuwbouw boothuis KNRM Scheveningen en horeca Simonis gereed Algemeen 25 sep, 09:59