Ambtenaar gemeente Den Haag verdacht van identiteitsfraude

Algemeen
Afbeelding
(Foto: WM)

Een baliemedewerker van de gemeente Den Haag is aangehouden op verdenking van frauduleus handelen bij de uitgifte van reisdocumenten en rijbewijzen. Dat maakte het Openbaar Ministerie zojuist bekend. 

De gemeente startte direct een intern onderzoek na een signaal van de RDW en deed aangifte gedaan. De betrokken baliemedewerker is inmiddels als verdachte aangehouden en het dienstverband is beëindigd. De gemeenteraad is diezelfde dag vertrouwelijk geïnformeerd.

Ridouan T.

Het is al de twee keer dat een ambtenaar van de gemeente strafbare feiten pleegt. Nog niet zo lang geleden werd bekend dat een voormalig gemeenteambtenaar paspoorten vervalste voor Ridouan T. Deze crimineel is hoofdverdachte in het geruchtmakende Marengo-proces.  Om herhaling te voorkomen zijn destijds de werkprocessen aangescherpt.

Extra maatregelen

Dit nieuwe strafbare feit vraagt volgens de gemeente om een nog stevigere aanpak bij de verstrekking van identiteitsbewijzen. Extra maatregelen worden voorbereid zoals de aanscherping van de werving en screening van nieuwe medewerkers, zo laat de gemeente weten. Ook wordt gekeken naar implementatie van gezichtsherkenning-/ vergelijkingsapparatuur.