PvdA en GroenLinks start inzamelingsactie voor Voedselbank Haaglanden

Algemeen
Afbeelding
(Foto: pixabay)

PvdA en GroenLinks komen in actie voor Voedselbank Haaglanden

De Voedselbank Haaglanden luidt de noodklok: er is een tekort aan voedsel om uit te delen. Raadsleden Janneke Holman (PvdA) en Lenne Baboeram (GroenLinks) roepen niet alleen het college op om de voedselbank te steunen, ze komen ook zelf in actie.

Door de hoge energierekening en inflatie haken bedrijven die voedsel doneerden af, het aantal mensen dat zich aanmeldt voor de voedselbank stijgt daarentegen. Raadsleden Janneke Holman (PvdA) en Lenne Baboeram (GroenLinks): “Wij zien dat steeds meer Hagenaars in de knel raken. Juist nu moeten we ervoor zorgen dat mensen op z’n minst terecht kunnen bij de voedselbank voor hulp.”

Inzamelingsactie

Daarom roepen raadsleden Janneke Holman (PvdA) en Lenne Baboeram (GroenLinks) het college op om vanuit de gemeente de voedselbank te steunen. Maar de PvdA en GroenLinks komen zelf ook in actie komen. Voedselbanken zijn namelijk afhankelijk van vrijwilligers en donaties. Daarom organiseren de Haagse PvdA en GroenLinks een inzamelingsactie. Tot woensdag 28 september kan iedere inwoner van Den Haag houdbare producten doneren. Denk bijvoorbeeld aan: pasta en rijst; koffie, thee en suiker; groente en fruit in blik; crackers, ontbijtkoek, beschuit; soep in blik; pastasauzen in potten houdbaar broodbeleg (chocoladepasta, pindakaas) enz.


De boodschappen kan men langsbrengen bij het partijkantoor van de PvdA Den Haag (Stationsweg 10b) op de volgende momenten:
· Vrijdag 23 september 16:00 - 18:00 uur
· Zaterdag 24 september 12:00 - 14:00 uur
· Dinsdag 27 september 19:00 - 21:00 uur

Ophaalservice

Daarnaast tuigen de partijen een ophaalservice op. Dus ben je slecht ter been of niet in de gelegenheid om producten langs te brengen? Dan komen ze het ophalen! Vrijwilligers rijden zaterdag 25 september rond om donaties aan huis op te halen. Om hier gebruik van te kunnen maken, kan je het formulier op de denhaag.groenlinks.nl invullen! Tot slot is de voedselbank ook blij met donaties. Dus kun je zelf geen boodschappen doen, maar wil je wel bijdragen? Dan kun je de website van Voedselbank Haaglanden geld doneren.