vlnr: Martijn Lammertink (Systabo), Marcel Schipper, (VolkerWessels Vastgoed), Jacob Tas (algemeen directeur KNRM) en Henk Grootveld (voorzitter reddingstation Scheveningen)
vlnr: Martijn Lammertink (Systabo), Marcel Schipper, (VolkerWessels Vastgoed), Jacob Tas (algemeen directeur KNRM) en Henk Grootveld (voorzitter reddingstation Scheveningen) (Foto: pr)

Nieuwbouw boothuis KNRM Scheveningen en horeca Simonis gereed

Algemeen

Op het Noordelijk Havenhoofd in Scheveningen zijn het nieuwe boothuis voor de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) en de naastgelegen horeca voor Vishandel Simonis opgeleverd en overgedragen aan de nieuwe eigenaren. De nieuwbouw zal begin volgend jaar door KNRM en Simonis in gebruik worden genomen.

De nieuwbouw is in opdracht van VolkerWessels Vastgoed gerealiseerd door Systabo (een VolkerWessels onderneming). VolkerWessels Vastgoed en Systabo ondersteunen de maatschappelijke functie van de KNRM en bekrachtigen dit met de overhandiging van een donatie van € 5.000,- aan de KNRM.

Metamorfose

Het Noordelijk Havenhoofd van de Scheveningse haven ondergaat een metamorfose, om de maritieme industrie in de haven ruimte te geven en tevens om de Scheveningse boulevard als toeristische trekpleister te versterken. De gebiedsontwikkeling omvat de herinrichting van het gebied en de ontwikkeling van meerdere nieuwbouwplannen, waaronder een parkeergarage in het duin met 840 pp, een hotel, bedrijfsruimten voor de maritieme industrie, een nieuw boothuis voor de KNRM en verder horeca, recreatievoorzieningen en appartementen.

Tweede fase

Het Noordelijk Havenhoofd wordt herontwikkeld door VolkerWessels Vastgoed in samenwerking met het Viscluster en de gemeente Den Haag. Na de bouw van het nieuwe Inntel Hotels Marina Beach Den Haag, de 1e fase van de bedrijfshallen 3xVIS en de start bouw van de nieuwe parkeergarage krijgt de herontwikkeling verder vorm. Nadat de KNRM haar nieuwe huisvesting heeft betrokken kan hun oude boothuis worden gesloopt en wordt daar de 2e fase van de 3xVIS met maritieme bedrijfshallen gerealiseerd.

Nieuwe huisvesting

Met het nieuwe boothuis krijgen de KNRM en horecaonderneming Simonis allebei een nieuwe huisvesting. Voor de KNRM betekent dit vervanging van de verouderde huisvesting op het Noordelijk Havenhoofd en voor Simonis uitbreiding met een nieuwe horeca-formule.

Ontwerp

Het ontwerp is van DAVL Studio uit Den Haag. De vormgeving van de nieuwbouw is afgeleid van de kenmerkende vorm van het naastgelegen monumentale visveilinggebouw.

Oplevering en ingebruikname

In het boothuis voor de KNRM is de terreinwagen en de brandingsboot voor de kusthulpverlening gestald en in de haven naast het gebouw komt een nieuw aanlegponton voor de reddingsboten. Op de verdieping van het boothuis zijn de personeelsruimten voor instructie en coördinatie. Het boothuis is turnkey opgeleverd aan de KNRM. De komende periode zal de KNRM het boothuis gebruiksklaar maken.

Inrichten

Onder hetzelfde dak komt ook een nieuw paviljoen voor horecaonderneming Simonis. Het horecapand is casco opgeleverd en zal de komende maanden door Simonis worden afgebouwd en ingericht. De planning is dat het nieuwe boothuis voor de KNRM en de nieuwe horeca voor Simonis begin volgend jaar in gebruik worden genomen.

 

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Den Haag

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
HEIT vindt bij controle spermasporen in drie massagesalons in Den Haag Algemeen 7 dec, 13:45
Afbeelding
Op zoek naar origineel kerstcadeau? Ga dan naar deze kerstmarkt in het Paard Algemeen 7 dec, 11:55
Afbeelding
Gemeente Den Haag verlengt omruilregeling dieselauto’s en brom- en snorfietsen Algemeen 7 dec, 09:24
Afbeelding
Toch weer onrustig na verrassende winst van Marokko op Spanje 112-nieuws 7 dec, 03:39
Afbeelding
Megaklus voor gemeente Den Haag: nog dit jaar 1.350 bomen de grond in! Algemeen 6 dec, 14:18
Afbeelding
Oliebollenritten met historische tram in Den Haag Algemeen 6 dec, 11:39
Afbeelding
Van heel Nederland minste kerstkaarten bezorgd in Den Haag Cultuur 6 dec, 11:25
Afbeelding
Oproep Dierenhospitaal Den Haag: wie helpt nog voor kerst onze katten aan een mandje? Algemeen 6 dec, 10:25
Afbeelding
Soepbus Den Haag vernieuwd: elektrisch en klantvriendelijker Algemeen 6 dec, 08:34
Afbeelding
IJssculpturen staan weer op Scheveningse boulevard Algemeen 5 dec, 09:25
Afbeelding
5 december NL-Alert testbericht Algemeen 5 dec, 08:01
Afbeelding
Aanhoudingen na mishandeling van HTM-Beveiliger 112-nieuws 5 dec, 06:30
Afbeelding
Op deze plekken in Den Haag mag je geen vuurwerk afsteken Algemeen 4 dec, 10:00
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief