Loosduinen is het eerste stadsdeel met een woongebouw met het Wonen met een Plus-concept

Algemeen
Bewoonster Ria van Es knipt het lint door, geflankeerd door stadsdeeldirecteur Mustapha el Boumeshouli, Nancy Krul van de Stichting Verzilveren), wethouder Martijn Balster en Marieke Stam van Staedion.
Bewoonster Ria van Es knipt het lint door, geflankeerd door stadsdeeldirecteur Mustapha el Boumeshouli, Nancy Krul van de Stichting Verzilveren), wethouder Martijn Balster en Marieke Stam van Staedion. (Foto: Staedion)

Met het doorknippen van een lint opende bewoonster Ria van Es onlangs officieel de Loosduinse Hof aan de Georges Bizetstraat. Loosduinse Hof is het eerste woongebouw van Staedion waarbij het woonconcept ‘Wonen met een Plus’ is toegepast. Er wordt veel van dit concept verwacht nu veel verzorgingshuizen zijn gesloten.

Door Ankie Driessen

Het wordt na de sluiting van verzorgingshuizen gezien als nieuwe vorm van wonen. Mensen hebben toch behoefte aan ontmoeting en dat kan bij dit woonconcept. In het Loosduinse Hof zijn niet alleen fysiotherapeuten, een kapper en thuiszorg onderdak, ook is er een ontmoetingsruimte waar onder andere de Stichting Verzilveren activiteiten gaat organiseren. 

Meer plekken

Woningcorporatie Staedion gaat op meer plekken in Den Haag het Plus-concept toepassen, zoals bij Houthaghe in de Houtwijk en Wenckebach. Marieke Stam, directeur Wonen & Samenleven van Staedion, benadrukte tijdens de opening dat dergelijke projecten alleen maar tot stand kunnen komen als de politiek en alle maatschappelijke organisaties nauw samenwerken. 

Gemeenschapszin

Wethouder Martijn Balster onderschreef de noodzaak van dergelijke woonvormen. Hij prees de enorme kracht van de Loosduiners en hun gemeenschapszin.

Restaurant

Vanaf maandag 3 oktober is het restaurant Ruby’s eveneens in gebruik en kan men op de doordeweekse dagen een maaltijd bestellen. Weekendservice volgt later. Op een lange muur in het restaurant wordt kunst geëxposeerd. Ook kinderen kunnen hun kunstwerken er tentoonstellen. Mail voor meer informatie naar: info@rubysdiner.nl.