Campagne ‘Niet voeren’ van start op Paul Krugerplein

Algemeen
De aftrap van de campagne.
De aftrap van de campagne. (Foto: Gemeente Den Haag)

De campagne ‘Niet voeren’ is woensdag 28 september op het Paul Krugerplein gestart. Met posters in winkels en op straat wordt gevraagd het voeren van vogels te stoppen. 

Oud brood en andere etensresten trekt niet alleen ongedierte aan, het zorgt ook voor vogelpoep op terrassen, gevels en balkons. Daarnaast worden vogels ziek als zij worden overvoerd. Eén van de dingen die inwoners kunnen doen om dit soort overlast te voorkomen is de dieren niet meer voeren. Daarom kwamen wethouder Arjen Kapteijns, stadsdeeldirecteur Hasssan El Houari, bewonersorganisaties, ondernemers, het buurtpreventieteam, Staedion en Wijkz samen op het Paul Krugerplein om hier aandacht voor te vragen.

Veilige wijk

“Een schone, leefbare en veilige wijk creëren we samen. Het zorgt ervoor dat bewoners zich fijn en prettig voelen. Zo werken we samen aan een mooie wijk”, zegt stadsdeelwethouder Arjen Kapteijns.

Twee maanden

De campagne duurt twee maanden en draagt bij aan het terugdringen van de overlast van plaagdieren zoals ratten. Eind november wordt bekeken wat de resultaten zijn van de campagne ‘Niet voeren’. Mogelijk komen er dan permanente ‘Niet voeren’ borden op en rond het plein.

Actieve ondernemers

‘De gemeente Den Haag is heel blij met alle initiatieven van actieve ondernemers en bewoners om de afvaloverlast in de winkelgebieden in Transvaal aan te pakken’, zegt stadsdeeldirecteur Hassan El Houari. Zo is de stoep van het Paul Krugerplein en de Steinlaan op de dag van de aftrap van de campagne grondig gereinigd en zijn de Orac’s schoongespoten. Ook is er gesproken over de vervuilingsproblemen in de wijk. Tenslotte is er een opvallend kunstobject op het plein geplaatst om naast de campagneborden aandacht te trekken.

De stoep wordt gereinigd.