Leerlingen Maris Belgisch Park slepen vier filmprijzen in de wacht

Algemeen
De winnaars.
De winnaars. (Foto: Maris College)

Tijdens het Nationaal Film Festival op maandag 26 september hebben leerlingen van het Maris Belgisch Park maar liefst vier prijzen in de wacht gesleept. Zo won Joëla Arnhem met haar documentaire Twin Towers de eerste prijs in de categorie non-fictie. En ging de 15-jarige Haage leerling Levi Numann zelfs met twee prijzen naar huis. 

Het Nationaal Film Festival voor Scholieren werd dit jaar gehouden in het Agora theater in Lelystad. Bijna 500 enthousiaste scholieren uit heel Nederland kwamen er samen. Deze jonge filmmakers hadden hun film vorig schooljaar ingezonden voor dit festival en waren geselecteerd om deel te nemen. Van Maris College Belgisch Park uit Den Haag waren maar liefst vier films geselecteerd.

Groot scherm

Er waren allerlei filmworkshops door professionals waaraan de scholieren enthousiast deelnamen. Ook werden alle ingezonden films op een groot scherm vertoond in de grote zaal in het theater, waarna de leerlingen konden stemmen voor de publieksprijs op de film die zij het beste vonden. Aan het eind van de middag flaneerden ze op de rode loper en liepen daarna de grote zaal binnen voor de feestelijke prijsuitreiking. Vol spanning werd er gewacht op de bekendmaking van de winnaars. Een luid gejuich steeg op toen de leerlingen van Maris College Belgisch Park wel viermaal het podium op mochten om een prijs in ontvangst te nemen!
Levi Numann (15), was één van hen. Hij won de afgelopen twee jaar de eerste prijs, en ook dit jaar viel hij in de prijzen. Met zijn film ‘The Last Walk’ kreeg hij de 3e prijs in de categorie Animatie. De jury was erg onder de indruk van de manier hoe hij het verhaal vertelde met zijn animatiefilm. En alsof dat nog niet genoeg was, won hij ook nog de 3e prijs van de Publieksprijs.

Enthousiast

Noor Meppelder (15) en Ella Meima (14) hadden de documentaire ‘Droom eens iets nieuws’ ingezonden. Deze documentaire gaat erover dat jongeren tegenwoordig een sterk beeld hebben hoe hun toekomst zou moeten zijn. Droom eens iets wat jij echt zelf wilt! Zij wonnen met hun originele en persoonlijke film de tweede prijs in de categorie non-fictie. In deze categorie deed ook Joëla Arnhem (14) mee met haar documentaire ‘Twin Towers’, waarbij ze laat zien hoe mensen deze heftige gebeurtenis hebben beleefd. De jury was erg enthousiast hoe ze dit verhaal vertelde door middel van interviews en bestaande en geschoten beelden. Ze won dan ook de eerste prijs.
Met de prijzen in de hand reisden de leerlingen weer terug naar Den Haag.