De strepen en punten in het logo vormen in Morse code de cijfers 9, 7, 2.
De strepen en punten in het logo vormen in Morse code de cijfers 9, 7, 2. (Foto: Radio 972)

Deze eigentijdse en eigenwijze nieuwe radiozender beluister je vanaf 3 oktober in de gehele regio

Algemeen

Radio 972 (“negen-zeven-twee”) is vanaf maandag 3 oktober het nieuwste geluid in de ether in de gehele Haagse regio en op internet — als aftrap van het nieuwe mediaseizoen.

Een unieke combinatie van volwassen klinkende, zomerse chill-, lounge- en soulful & deep house en lichte dance-pop, bekend van de stranden en clubs van het zonnige Ibiza en het coole Miami zal voortaan de radiomarkt in onze regio verrijken.

Eerbetoon

De naam 972 is een eerbetoon aan het legendarische radioverleden waar de oprichters en programmamakers schatplichtig aan zijn, het roemruchte Radio Stad Den Haag dat in de jaren ’80 en ’90 de ether in de Haagse regio ‘onveilig’ maakte op de oude FM-frequentie 97.2 MHz.

Digitaal en online

Met diezelfde intensiteit en energie maar dan legaal gaat de nieuwste commerciële omroep van ons land van start, niet via de analoge FM maar via digitale etherradio DAB+ (Digital Audio Broadcasting+) en online, aangepast aan de muzieksmaak van een grote doelgroep in de 21ste eeuw: jong maar volwassen, cool en relaxed — een uniek, zeldzaam genre (‘format’) in het Nederlandse DAB+ radiolandschap.

Muzieksmaak: jong maar volwassen, cool en relaxed

Hans Dols, mede-oprichter 972: “We zijn supertrots dat wij aanstaande maandag 3 oktober na hard werken achter de schermen, in deze uitdagende tijden, een gloednieuw radiostation gaan lanceren. Met dit zeer eigentijdse en eigenwijze radioformat onderscheidt 972 zich van andere radiozenders. We verwachten niet alleen veel nieuwe luisteraars aan ons te binden maar ook dat wij een aantrekkelijk reclamemedium voor adverteerders worden, zowel landelijk als regionaal. 972 zal om die reden een samenwerking aangaan met een grote landelijke verkooporganisatie maar ook persoonlijke binding houden met ondernemers in de regio en de regionale reclameverkoop zelf ter hand nemen.”

Van Den Haag tot Gouda, van Rotterdam tot Schiphol

972 is dankzij zenders in de regio via DAB+ (Digital Audio Broadcasting+) te ontvangen op kanalen 5C, 8B, 9B en 11B van Den Haag tot Gouda, van Rotterdam tot Schiphol. Daarnaast is 972 wereldwijd te beluisteren via radio972.com — zowel live als achteraf on-demand (‘programma gemist’).


Ontvangstgebied radio 972 in de ether.

Non-stop muziekstation

Op de DAB+ kanalen van het nieuwe 972 is tot 3 oktober het geluid van Radio NRG te horen. De huidige programmering in de avond en ’s nachts (’s weekends), gepresenteerd en/of gemixt door DJ’s bekend van clubs en festivals in binnen- en buitenland, zal 972 vanaf 3 oktober in haar geheel overnemen van Radio NRG dat vanaf die datum onder de noemer 972 NRG als non-stop muziekstation te horen zal blijven als onderdeel van de website radio972.com.

Over DAB+

DAB+ geldt als de grote, belangrijke opvolger van FM-radio en is daarmee de snelstgroeiende radiotechnologie, zowel qua marktontwikkeling (aantal radiostations, advertentiebestedingen) als qua bereik (aantal toestellen en dus aantal luisteraars). Zo is sinds winter 2020 iedere nieuwe auto op de Europese markt verplicht (‘af fabriek’) uitgerust met een DAB+ ontvanger, conform EU-regelgeving. Daarnaast kan, dankzij digitale technologie, ook meer informatie over de radiozender, over het lopende programma en over de muziek en artiest op het scherm van het radiotoestel worden weergegeven, indien de omroep daarvoor kiest. Vanzelfsprekend worden al deze consumentvriendelijke technieken benut door 972.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Den Haag

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
HEIT vindt bij controle spermasporen in drie massagesalons in Den Haag Algemeen 7 dec, 13:45
Afbeelding
Op zoek naar origineel kerstcadeau? Ga dan naar deze kerstmarkt in het Paard Algemeen 7 dec, 11:55
Afbeelding
Gemeente Den Haag verlengt omruilregeling dieselauto’s en brom- en snorfietsen Algemeen 7 dec, 09:24
Afbeelding
Toch weer onrustig na verrassende winst van Marokko op Spanje 112-nieuws 7 dec, 03:39
Afbeelding
Megaklus voor gemeente Den Haag: nog dit jaar 1.350 bomen de grond in! Algemeen 6 dec, 14:18
Afbeelding
Oliebollenritten met historische tram in Den Haag Algemeen 6 dec, 11:39
Afbeelding
Van heel Nederland minste kerstkaarten bezorgd in Den Haag Cultuur 6 dec, 11:25
Afbeelding
Oproep Dierenhospitaal Den Haag: wie helpt nog voor kerst onze katten aan een mandje? Algemeen 6 dec, 10:25
Afbeelding
Soepbus Den Haag vernieuwd: elektrisch en klantvriendelijker Algemeen 6 dec, 08:34
Afbeelding
IJssculpturen staan weer op Scheveningse boulevard Algemeen 5 dec, 09:25
Afbeelding
5 december NL-Alert testbericht Algemeen 5 dec, 08:01
Afbeelding
Aanhoudingen na mishandeling van HTM-Beveiliger 112-nieuws 5 dec, 06:30
Afbeelding
Op deze plekken in Den Haag mag je geen vuurwerk afsteken Algemeen 4 dec, 10:00
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief