Steeds meer aanvragen bij Haagse dierenvoedselbank: PvdD houdt inzamelingsactie

Algemeen
Tassen vol werden door PvdD afgeleverd bij de dierenvoedselbank aan de Schoutendreef in Den Haag.
Tassen vol werden door PvdD afgeleverd bij de dierenvoedselbank aan de Schoutendreef in Den Haag. (Foto: PvdD)

Voor Dierendag heeft de Partij voor de Dieren afdeling Den Haag een inzamelingsactie gehouden voor de Haagse dierenvoedselbank. “We willen voorkomen dat mensen hun huisdier weg moeten doen”, zegt PvdD-raadslid Robin Smit. 

Steeds meer mensen hebben moeite om rond te komen. Mensen met een huisdier kunnen dan ook al snel niet meer voorzien in de basisbehoeften voor hun dier. Om hiermee te helpen is de Haagse dierenvoedselbank De Gevulde Buikjes (DGB) opgericht. De voedselbank is gevestigd aan de Schoutendreef 163.

Laatste euro

De afgelopen tijd neemt het aantal aanvragen voor hulp toe. Raadslid Robin Smit (PvdD): “Iedereen kan in de financiële problemen komen. Sommige mensen geven hun laatste euro uit aan huisdierenvoer en lijden zelf honger. Daarom is het goed dat de Haagse dierenvoedselbank deze mensen helpt. We willen voorkomen dat mensen dan ook nog hun huisdier weg moeten doen.’ “

Geen subsidie

De stichting krijgt geen ondersteuning van de gemeente. Zij huren een opslagruimte en werken met vrijwilligers. Veel van de spullen die ze uitdelen, krijgen zij gedoneerd. Specialistisch voer of medicijnen betalen vrijwilligers van de stichting ook wel eens uit eigen zak. Meermaals is de stichting in gesprek geweest met de gemeente over mogelijke ondersteuning of subsidie, maar dan krijgen ze te horen dat er geen budget is. 

Tassen vol

Om de nood enigszins te lenigen, zamelde de Partij voor de Dieren Den Haag onlangs tassen vol met dierenvoer en -speeltjes in voor de DGB. Smit (PvdD): “Mooi om te zien hoe zo’n burgerinitiatief zowel dier als mens helpt. Iets waar de gemeente een bijdrage aan zou moeten leveren.’