De zon gaat vier dagen lang onder in de Hofvijver

Algemeen
De zon gaat onder in de Hofvijver.
De zon gaat onder in de Hofvijver. (Foto: The Hague&Partners/Pim Top)

Ter gelegenheid van Art The Hague komt er in de openluchtexpositie BlowUp Art Den Haag van 6 tot en met 9 oktober een object bij: de ondergaande zon op de Hofvijver. 

‘Sunset on The Hague’ van het Haagse kunstenaarsduo Mike Rijnierse en Ludmila Rodrigues is een drijvende zonsondergang die bezoekers de gelegenheid geeft langer van het moment te genieten. Het object is geïnspireerd op Vermeers schilderij ‘Zicht op Delft’ dat in het Mauritshuis hangt.

Het kunstwerk zal van 6 tot en met 9 oktober elke avond van 19.00 - 23.00 uur te zien zijn op de Hofvijver ter hoogte van het Mauritshuis. Tijdens Museumnacht (zaterdagavond 8 oktober 20.00-01.00 uur) zijn de BlowUp Art kunstwerken in de Gevangenpoort, de Schoorsteenvegerstraat, en het Plein ook nog eens bijzonder aangelicht. 

Zes plekken in de binnenstad

Zes opblaasbare kunstwerken voegen op dit moment spectaculaire, tijdelijke vormen toe aan de Gevangenpoort, de Schoorsteenvegerstraat (Lange Voorhout, naast Pulchri), de Koninklijke Schouwburg, het Plein, de Korte Vijverberg (voor het Haags Historisch Museum) en op de Hofvijver. in de binnenstad.

Wandelroute

De kunstwerken maken deel uit van een wandelroute rond het Binnenhof in Museumkwartier. Gratis toegankelijk voor jong en oud tot en met donderdag 13 oktober (ook ’s avonds)!