Den Haag krijgt eerste Tiny Forest

Algemeen
Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisveld.
Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisveld. (Foto: IVN/Rick Mellink)

Basisschool De la Rey krijgt als eerste school in Den Haag een Tiny Forest. Dit is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisveld. Onlangs zetten de initiatiefnemers hun handtekening voor de realisatie van het Tiny Forest, dat eind dit jaar wordt aangelegd. Op 12 oktober planten de betrokken organisaties symbolisch alvast de eerste paar bomen om de samenwerking te vieren.

Het Tiny Forest in Den Haag wordt gefinancierd door Stichting Sensa Zorg en gerealiseerd in samenwerking met IVN Natuureducatie, de gemeente Den Haag, Bosmakers en Wijkz en basisschool De la Rey. Een Tiny Forest is een inheems bos van ongeveer 250 vierkante meter. Het is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen leren er over de Nederlandse natuur en buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek. Een Tiny Forest in de buurt zorgt voor een gezondere leefomgeving en brengt buurtbewoners dichter bij elkaar.

Eerste bomen planten

Op woensdag 12 oktober 13.00 uur planten de betrokken organisaties symbolisch de eerste paar bomen om de samenwerking te vieren. Locatie: Beijersveld aan de kant van De la Reyschool (hoek Natalstraat/De la Reyweg). Vanaf 12.50 is de inloop. Om 13.00 start de ceremonie met een welkomstwoord door Suleyman Gogus (Sensa Zorg). Om 13.10 uur worden er zes bomen geplant door de samenwerkingspartners Sensa Zorg (directeur Suleyman Gogus), IVN Natuureducatie (projectleider Sjoerd Luiten), Gemeente Den Haag (stadsdeeldirecteur Hassan el Houari), Bosmakers, Wijkz, De la Reyschool.