Schuilt er een vrijwilliger in jou? Ontdek het met deze test!

Algemeen
Uitreiking van de Haagse Vrijwilligersprijs door wethouder Kavita Parbhudayal.
Uitreiking van de Haagse Vrijwilligersprijs door wethouder Kavita Parbhudayal. (Foto: Henriëtte Guest)

Iedereen heeft een vrijwilliger in zich. De gemeente Den Haag biedt de gelegenheid om een online test te doen en daarmee de vrijwilliger in jezelf te ontdekken. 

Uit de wetenschappelijke test van de Vrijwilligersacademie komen 6 typen vrijwilligers naar voren. Bij ieder type past ander vrijwilligerswerk. Het praktische type is graag in de weer met gereedschap. Hij of zij klust op de kinderboerderij of bij een verzorgingshuis. Een sociaal type is begripvol, vriendelijk en behulpzaam en zet zichzelf vaak als maatje in. Een nauwkeurig type houdt zich liever bezig met secretariële en administratieve werkzaamheden. In de stad zijn nog zo’n 1250 vrijwilligersvacatures. Met een test helpt de gemeente de inwoners graag een stap verder op weg. Het invullen van deze test duurt ongeveer 15 minuten en geeft daarna de uitslag. Met de uitgebreide test van de gemeente Den Haag kom je achter je kwaliteiten, persoonlijke interesses en voorkeuren voor vrijwilligerswerk.

Vrijwilligersprijzen

De gemeente vindt de inzet van vrijwilligers cruciaal voor een sociale en vitale stad en zet hen dan ook graag in het zonnetje. Zo reikt de gemeente ook dit jaar weer de Haagse Vrijwilligersprijzen uit. Dat gebeurt op zaterdag 19 november. Binnenkort worden de kanshebbers bekend.