Haagse zangeres maakt samen met bassist BLØF in coronatijd nieuw album

Algemeen
Julie Scot en Peter Slager
Julie Scot en Peter Slager (Foto: Tse Kao)

De Haagse zangeres en kunstenares Julie Scot plaatste in coronatijd haar lied Deep Fall op Facebook. Ze kon toen nog niet vermoeden waar dit toe zou leiden: een nieuw album met bevriende muzikanten en een samenwerking met Peter Slager, de bassist van BLØF.

Op Facebook plaatste Sot bij haar lied Deep Fall een oproep aan bevriende muzikanten om hier partijen bij te bedenken. Peter Slager, in het dagelijks leven bassist van BLØF was geraakt door het lied en stelde voor om samen een album te maken.

Virtuele samenwerking

Midden in coronatijd werd een virtuele samenwerking opgezet met een kleine groep muzikale vrienden. Het resultaat is het album Anam Cara (Gaelic voor hartsvriend). 13 sfeervolle liedjes vormen samen een modern folkalbum, het ademt de sfeer van de 70er jaren ademt. Beluister het album hier. 

Eerste ontmoeting

Aan het album werkten mee: Julie Scott (zang, gitaar), Peter Slager (bas, zang), Maaike Peterse (cello), Ruben Margarita (viool), Stefan Blankestijn (gitaar, lapsteel), Roeland Drost (grande piano, harmonium) en Stefan van de Brug (drums).   Alle muzikanten werkten ruim een jaar in alle rust, ieder op zijn eigen tempo en tijd, aan een bijzondere plaat. Op fysieke afstand van elkaar werd het muzikale werk gecreëerd. De eerste keer dat de muzikanten elkaar in levende lijve ontmoetten, was tijdens de zomer in 2021, nadat ze al een half jaar samen aan de plaat hadden gewerkt. De vrienden noemen zich inmiddels Spellbound: de virtuele band met echte muziek.

Thema

Het thema van het album is dan ook alles wat we tijdens de lockdowns het meeste misten, zoals bij elkaar zijn en verhalen delen. Anam Cara is een vlechtwerk geworden van gezamenlijke ervaringen en vertellingen, gebundeld in een sprookjesachtig album. Kampvuur verbeeld in muziek en gezang.