In voormalig V&D-pand aan Grote Marktstraat komt Universitair centrum

Algemeen
Afbeelding
(Foto: pixabay)

De Universiteit Leiden neemt samen met de Open Universiteit en Universiteiten van Nederland per 2025 het voormalig V&D-pand aan de Grote Marktstraat in gebruik. 

Universiteit Leiden huurt het pand om de groei van de Haagse campus van de universiteit te faciliteren. In de toekomst zullen mogelijk meer organisatie hun intrek nemen in het gebouw aan de Grote Markstraat. Zo lopen er onder andere gesprekken met het LUMC. Martijn Ridderbos, vicevoorzitter van het College van Bestuur, Universiteit Leiden is erg blij met deze ontwikkeling. “Met dit centrum in het hart van de stad willen we vanuit onderzoek en onderwijs bijdragen aan de ontwikkeling van de stad en aan oplossingen voor uitdagingen waar Den Haag als grote (internationale) stad voor staat.”

Samenwerken

De Open Universiteit en Universiteit Leiden zien kansen om samen te werken op thema’s zoals kunstmatige intelligentie, duurzaamheid en safety & security, maar ook wordt gedacht aan nieuw aanbod voor ‘leven lang ontwikkelen’ (LLO). De derde partner, Universiteiten van Nederland, is het verband waarin de veertien Nederlandse universiteiten samen aan een sterke universitaire sector werken.

Naast de inhoudelijke samenwerking gaan de partners slim gebruik maken van de gezamenlijke faciliteiten in het gebouw, zoals het restaurant, koffie- en studieplekken.

Renovatie 

De verhuurder CBRE Investment Management zal het voormalige V&D-pand de komende jaren grootschalig renoveren en geschikt maken voor gebruik. De start van de renovatiewerkzaamheden staat gepland in de eerste helft van 2023 met oplevering in het derde kwartaal van 2024.