De prijswinnaars op het podium.
De prijswinnaars op het podium. (Foto: Gemeente Den Haag)

Haagse vrijwilligersprijzen uitgereikt door wethouder Parbhudayal

Algemeen

Zaterdag 19 november heeft wethouder Kavita Parbhudayal de Haagse Vrijwilligersprijzen uitgereikt in theater Amare. Vijf vrijwilligers, één team en drie organisaties ontvingen een prijs. Ieder jaar reikt de gemeente deze prijs uit als de waardering van de inzet van Haagse Vrijwilligers.

Ruth Huijgen, Rinus Jenezon, Nasser Hamed, Ranem Halabi en Petra van de Weerdt vielen in de prijzen. Ruth Huijgen heeft de Haagse Vrijwilligersprijs 2022 Buurt & Omgeving gewonnen. Zij zet zich bij Stichting 488 in voor dakloze jonge vrouwen. Ze zorgt ervoor dat zij een opvanghuis hebben. Op de opvanglocatie kookt ze heerlijke maaltijden voor deze vrouwen en luistert naar hun verhalen. Rinus Jenezon heeft de Haagse Vrijwilligersprijs 2022 Sport gewonnen. Hij is bij SVV Scheveningen de ‘Manus-van-alles’ die de vereniging al 60 jaar helpt. Van elftalleider tot terreinknecht of worstenverkoper. Nasser Hamed heeft de Haagse Vrijwilligersprijs 2022 Zorg & Welzijn gewonnen. Hij kookt voor mensen met een verstandelijke beperking bij Middin. Hij is daar een waardevolle vriend. Ranem Halabi wint de Haagse Vrijwilligersprijs 2022 Jeugd & Ontwikkeling. Zij zet zich in voor een brede doelgroep, waaronder jong dementerenden. Na het vervullen van haar maatschappelijke dienstplicht bij Haagse Helpers is zij dit uit eigen beweging gaan doen. Petra van de Weerdt tenslotte is de winnaar van de Haagse Vrijwilligersprijs 2022 Cultuur. Zij heeft een grote rol bij het verbinden en professioneler maken van het koor van KZV Excelsior. Voor oudere Hagenaars is het koor een belangrijke ontmoetingsplek.

Vrijwilligersteam

De Club van 4 wint de prijs Haags Vrijwilligersteam 2022. De Club van 4 zet zich 24 uur per dag tomeloos en onbaatzuchtig in voor de minima van Den Haag. Hiermee maken zij directe impact op mensen die buiten alle andere minimavoorzieningen vallen. Dit doen ze met boodschappen, kindertraktaties, sinterklaascadeaus en kerstpakketten die ze in de hele stad ophalen en in hun eigen huis sorteren.

Vrijwilligersorganisaties

Bij de Vrijwilligersorganisaties zijn er drie winnaars. Een gedeelde eerste plek en een tweede plek. De eerste plek is voor twee vrijwilligersorganisaties die van grote betekenis zijn in het onderwijs. School’s Cool zet zich sinds drie jaar in voor de Haagse jeugd. Zij begeleiden als vrijwilligers de scholieren die van groep 8 naar de middelbare school gaan. Zij zetten zich in voor gelijke onderwijskansen voor ieder Haags kind. De tweede gedeelde plaats is uitgereikt aan Stichting Iedereen een Meester. Zij zetten zich in op zo’n 20 Haagse basisscholen om leerlingen, de docenten en onderwijsassistenten te helpen. De 2e plaats is voor Stichting Dierenhospitaal en ambulancedienst Den Haag e.o.. Met een ploeg van 185 vrijwilligers staan zij klaar voor gewonde en zieke dieren in de stad. Dit jaar bestaat de organisatie 50 jaar.

Afbeelding
Actie Ouderenfonds: stuur een kerstkaart naar een eenzame oudere Algemeen 3 dec, 11:30
Afbeelding
Met wintertaxi van De Zonnebloem naar kerstdiner bij familie of vrienden Algemeen 3 dec, 09:49
Afbeelding
Wel of geen vergunning nodig voor zonnepanelen? Check deze website! Algemeen 2 dec, 11:39
Afbeelding
Raad stemt in met ontwikkelvisie Laakhavens: 9.000 woningen erbij Algemeen 2 dec, 08:21
Afbeelding
Agent raakt gewond in Haagse Schilderswijk na overwinning Marokko UPDATE 1 dec, 19:24
Afbeelding
Je kunt nu inschrijven voor een moestuin in Den Haag, maar wees er wel snel bij! Algemeen 1 dec, 14:18
Afbeelding
Quinn en Huub uit Zuid-Holland provinciewinnaars Amateurscheidsrechter van het Jaar-verkiezing Sport 1 dec, 13:40
Afbeelding
Werk aan nieuwe entree verandert Deltaplein Kijkduin in bouwput Algemeen 1 dec, 10:40
Afbeelding
230.000 Haagse huishoudens hoeven straks hun plastic afval niet meer te scheiden Algemeen 30 nov, 14:52
Afbeelding
Loosduiner Bert Bakker is een supervrijwilliger: hij draaide weken van 80 uur Algemeen 30 nov, 12:55
Afbeelding
Bewoners winnen Haagse Taalstrijd van ambtenaren en raadsleden Algemeen 30 nov, 08:55
Afbeelding
Dierenambulance redt velduil die op onverwachte plek werd gevonden Zorg 29 nov, 20:57
Afbeelding
Inleverpunt plastic statiegeldflesjes op station Den Haag Centraal geopend Algemeen 29 nov, 16:08