IJssculpturen op boulevard Scheveningen: Van Mesdag en Escher tot Keith Haring

Algemeen
Magische wereld vol ijskoude kunstwerken.
Magische wereld vol ijskoude kunstwerken. (Foto: Casper van Dort)

Ook dit jaar strijkt de IJssculpturen expositie  van Cool Event weer neer op de Scheveningse boulevard. ‘ART in Ice’ is vanaf volgende week te bewonderen. 

Vanaf zaterdag 3 december kunnen bezoekers binnenstappen in een magische wereld vol ijskoude kunstwerken. Op 450 m² verrijzen 21 kunstschatten die door 10 internationale ijscarvers van 55.000 kilo ijs en 3.000 kilo sneeuw zijn gemaakt. 

Thema

Het thema van dit jaar is ‘ART in Ice’. Bezoekers kunnen zich verwonderen over de meest iconische kunstschatten. Van Haagse parels, zoals Panorama Mesdag, Escher en Haagse Harry, tot streetart van Keith Haring en Nijntje voor de allerkleinsten. De ijssculpturen expositie is tot en met zondag 22 januari te bezoeken van 10:00 tot 19:00 uur. Voor meer informatie zie: https://www.cooleventscheveningen.nl.

Schaatsbaan

Cool Event Cool Event Scheveningen tovert iedere winter de Haagse badplaats om tot winterparadijs met een schaatsbaan op het Kurhausplein en expositie met ijssculpturen op de Scheveningse Boulevard. Onder leiding van organisator Damiano D’Alba en zijn team slaan Haagse en Scheveningse ondernemers jaarlijks de handen ineen om dit evenement mogelijk te maken.