Veiling Golden Earring-items in RockArt voor goed doel

Algemeen
Cesar Zuiderwijk poetst een veilingstuk op.
Cesar Zuiderwijk poetst een veilingstuk op. (Foto: pr)

De 34-jarige schoondochter Joy van de drummer van Golden Earring, Cesar Zuiderwijk, heeft de ziekte MS. In Mexico kan ze een stamcelbehandeling ondergaan. Om hiervoor het benodigde geld bij elkaar te krijgen wordt zondag 11 december in Museum RockArt in Hoek van Holland een veiling gehouden van Golden Earring-items. 

Dertien jaar geleden kreeg Joy te horen dat ze MS heeft. “Mijn wereld stond op zijn kop. Het bleek een heel onzeker ziektebeeld en de laatste jaren is het een stuk slechter geworden. De pijn en vermoeidheid maken mijn leven vaak lastig. En dat terwijl ik als persoon zo levenslustig ben”, vertelt Joy op haar website. De Haagse die parttime als diëtiste in een ziekenhuis werkt, heeft nu haar hoop gevestigd op een stamceltherapie in Mexico. De behandeling die 75.000 euro kost, geneest Joy niet van de ziekte maar kan verdere achteruitgang wel stoppen. Via joytegenms.nl hoopt ze zelf zoveel mogelijk donaties binnen te halen.

RockArt

Ook haar schoonvader doet met de veiling in RockArt een duit in het zakje. De stukken die zondag 11 december worden geveild, zijn door de drummer van de beroemde Haagse band uit zijn eigen collectie beschikbaar stelt. De deuren van RockArt gaan deze zondag om 15.00 uur open waarna rond 16.00 uur de veiling geopend zal worden door Cesar Zuiderwijk.

Op de facebookpagina van Museum RockArt staan al items waar op geboden kan worden. Adres: Zekkenstraat 42 in Hoek van Holland.