Mooi bedrag voor Haags Ronald McDonald Huis dankzij jubileum franchisnemer McDonald’s

Algemeen
De feestelijke onthulling met links Mark Broks.
De feestelijke onthulling met links Mark Broks. (Foto: pr)

Mark Broks is al veertig jaar franchisenemer van McDonald’s restaurants. Ter ere van dit jubileum vroeg hij afgelopen zomer geld voor Ronald McDonald Huis. Hij haalde hiermee een mooi bedrag op!

In 1977 begon Mark Broks achter de grill bij McDonald’s. In 1982 maakte hij de stap naar franchisenemer van het restaurant In de Bogaard in Rijswijk. Broks zet zich ook al jaren in voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Hij was onder andere betrokken bij de oprichting van het Ronald McDonald Kinderfonds in 1984 én het eerste Ronald McDonald Huis in Amsterdam in 1985. Vanwege zijn betrokkenheid bij Den Haag en de regio Haaglanden als franchisenemer van twaalf restaurants in de regio, zag hij ook graag een Ronald McDonald Huis in Den Haag komen. In 1999 werd hij mede-oprichter van het Haagse Ronald McDonald Huis in het Juliana Kinderziekenhuis, toen nog aan de Sportlaan.

Opbrengst

Ter ere van zijn 40-jarig jubileum als franchisenemer van McDonald’s vroeg hij afgelopen zomer een gift voor Ronald McDonalds Huis Den Haag. Dankzij donateurs en betrokken sponsors kan het Ronald McDonald Huis Den Haag de eigen bijdrage van gasten laag houden. Een overnachting kost €75,- per nacht. Dankzij donaties betalen gasten slechts een bijdrage van €15,- per kamer, per nacht. Op initiatief van collega-franchisenemer, Simone van Seggelen, werd hij voorgesteld als kamersponsor. Afgelopen week was de feestelijke onthulling hiervan in Ronald McDonald Huis Den Haag in het Juliana Kinderziekenhuis, tegenwoordig aan het Els Borst-Eilersplein.