Gemeente Den Haag lanceert nieuwe website over wegwerkzaamheden in de stad

Algemeen
V.l.n.r. wethouder Anne Mulder en stadsregisseur Erwin de Jong
V.l.n.r. wethouder Anne Mulder en stadsregisseur Erwin de Jong (Foto: Jurriaan Brobbel)

Om de inwoners nog beter te kunnen informeren over de actuele stand van zaken met betrekking tot wegwerkzaamheden in Den Haag lanceerde wethouder Anne Mulder (buitenruimte, mobiliteit en Scheveningen) maandag samen met stadsregisseur bereikbaarheid Erwin de Jong de website bereikbarestad.denhaag.nl. 

Tot afgelopen maandag hield de gemeente inwoners op de hoogte over de werkzaamheden in de stad door middel van bewonersbrieven, borden op straat en social media. Zo wisten ze welke overlast ze konden verwachten. Op de nieuwe website komt volgens wethouder Anne Mulder alles samen. En dat niet alleen, ook kan nieuwe informatie er snel op worden gezet. “Een bewonersbrief kun je niet meer aanpassen en op de website is dat zo gebeurd”, legt hij uit.
Op bereikbarestad.denhaag.nl vinden inwoners, ondernemers en bezoekers van Den Haag sinds maandag per project meer informatie over de werkzaamheden, de planning en de omleidingsroutes. Ook staat per project vermeld waar zij terecht kunnen met vragen.

Bereikbaarheid

Het gaat daarbij overigens alleen over werkzaamheden die invloed hebben op de bereikbaarheid van de stad. Dit kunnen kleinschalige rioolwerkzaamheden zijn, het vervangen van verkeerslichten, het verkeersveiliger maken van kruisingen, maar ook de renovatie van de Utrechtsebaan of het aanpassen van tramsporen voor de toegankelijke trams.