Met wintertaxi van De Zonnebloem naar kerstdiner bij familie of vrienden

Algemeen
Wie afhankelijk is van een rolstoel of scootmobiel kan gebruik maken van de Wintertaxi.
Wie afhankelijk is van een rolstoel of scootmobiel kan gebruik maken van de Wintertaxi. (Foto: De Zonnebloem)

Wie een lichamelijke beperking heeft is voor vervoer dikwijls afhankelijk van anderen. Maar wat nu als vrienden of familie zelf geen auto tot hun beschikking hebben? Dan kan er dit jaar van 21 december tot en met 1 januari een beroep worden gedaan op de wintertaxi van De Zonnebloem.

Wie afhankelijk is van een rolstoel of scootmobiel en in de regio Den Haag-Rotterdam woont, kan van dit aanbod gebruikmaken. De Zonnebloem wil het op deze manier mogelijk maken dat mensen met een lichamelijke beperking familie of vrienden kunnen bezoeken tijdens de feestdagen. 

Mét chauffeur

De Nationale Vereniging de Zonnebloem die zich het hele jaar inzet voor mensen met een lichamelijke beperking, zet voor dit doel vijf Zonnebloemauto’s in voor speciale kerstritjes. Normaal gesproken kan men de Zonnebloemauto huren voor een of meerdere dagen en ophalen bij een pick-up point, maar nu komt de auto na reservering voorrijden mét chauffeur. Deze chauffeur is een vrijwilliger van Zonnebloem, die ervaring heeft met het gebruik van een rolstoelauto.
De actie is van toepassing op retourritten die starten in de regio Den Haag-Rotterdam. Het boeken van de auto met chauffeur kan tot 7 december via zonnebloem.nl/wintertaxi en kost 25 euro voor een retourrit. Alleen wie afhankelijk is van een rolstoel of scootmobiel kan van het aanbod gebruikmaken.

Regio’s

De actie van de Zonnebloem loopt ook in de regio’s Utrecht-Amersfoort, Den Bosch, Leeuwarden en Enschede. Ondanks dat er vijf auto’s worden ingezet, kan het bij grote belangstelling voorkomen dat er geen auto beschikbaar is voor de aangevraagde rit.