Actie Ouderenfonds: stuur een kerstkaart naar een eenzame oudere

Algemeen
Veel ouderen voelen zich eenzaam, een kerstkaart is dan meer dan welkom.
Veel ouderen voelen zich eenzaam, een kerstkaart is dan meer dan welkom. (Foto: pr)

Hoe leuk is het om met Kerst een kaartje te krijgen. Al helemaal als je niet zo vaak bezoek krijgt. Het Nationaal Ouderenfonds organiseert voor de achtste keer samen met PostNL en Kidsweek de Grote Kerstkaartenactie. De bedoeling is om zoveel mogelijk ouderen een mooie kerstwens te bezorgen.

Voor veel mensen zijn de feestdagen een periode van warmte, gezelligheid en samenzijn. Hét moment om stil te staan bij de mensen die hen dierbaar zijn. Maar niet voor iedereen. Veel ouderen voelen zich namelijk eenzaam en hebben weinig contact tijdens de feestdagen. Een kerstkaart is dan meer dan welkom. 

Praatje maken

Het Nationaal Ouderenfonds nodigt daarom iedereen uit om mee te doen met de kerstkaartenactie. Verzin een mooie kerstwens, vertel wat je favoriete kerstfilm is of maak een kersttekening. Bezorg deze bij een oudere in de wijk, zo heb je direct de kans om naar elkaar te zwaaien of een praatje te maken. De kaart(en) kunnen ook naar het Ouderenfonds gestuurd worden. Plak een postzegel of decemberzegel en stuur ze uiterlijk 18 december naar: Het Nationaal Ouderenfonds, Postbus 115, 3800 AC Amersfoort. Het Ouderenfonds zorgt er dan samen met vrijwilligers en PostNL voor dat deze voor de kerst terechtkomen bij woonzorgcentra in heel Nederland, zodat de mensen die daar wonen ook een vrolijke verrassing in hun brievenbus vinden.

Nog meer doen voor de ouderen uit de buurt? Ga ook na de feestdagen verder met het uitdelen of sturen van kaarten. Want ook als kerst allang voorbij is blijft het een feest om een kaartje te krijgen.

Scholen ontvangen een bericht via Kidsweek om zich aan te melden voor een lespakket inclusief een set gratis kaarten en zich zo in te zetten voor deze actie.