Wel of geen vergunning nodig voor zonnepanelen? Check deze website!

Algemeen
Wethouder Arjen Kapteijns: 'Met de Zonnewijzer gaat de aanvraag een stuk makkelijker.'
Wethouder Arjen Kapteijns: 'Met de Zonnewijzer gaat de aanvraag een stuk makkelijker.' (Foto: Frank Jansen)

De gemeente Den Haag lanceert vandaag de Zonnewijzer. Op deze site is per adres te vinden of er een vergunning nodig is om zonnepanelen te plaatsen op een dak. 

Meestal is dat in Den Haag niet het geval maar als er wel een vergunning nodig is helpt deze wijzer met de benodigde documenten om een vergunning aan te vragen. De gemeente wil het plaatsen van zonnepanelen met deze website zo makkelijk mogelijk maken.

Wethouder duurzaamheid en energietransitie Arjen Kapteijns: “We merkten dat sommige mensen niet wisten dat er voor de meeste huizen geen vergunning nodig is. In de andere gevallen kunnen vergunningaanvragen langer duren dan nodig is omdat mensen niet in één keer alle nodige documenten meesturen. Dat gaat met deze Zonnewijzer een stuk gemakkelijker.”

Advies en tips

De aanvraag voor een vergunning loopt via het landelijke Omgevingsloket. De Zonnewijzer helpt met advies en tips om deze aanvraag goed te doorlopen. Ook is meteen te zien welke informatie meegestuurd moet worden bij de vergunningsaanvraag.

Kijk voor meer informatie op: www.denhaag.nl/zonnewijzer