Oliebollenritten met historische tram in Den Haag

Algemeen
Tram A106 van de NZH uit 1911 is een van de trams die wordt ingezet voor de oliebollenrit.
Tram A106 van de NZH uit 1911 is een van de trams die wordt ingezet voor de oliebollenrit. (Foto: HOVM)

Een leuke tramrit met een historische tram en na afloop een lekkere oliebol met Glühwein of chocolademelk. Dat is mogelijk tijdens de oliebollenritten van het Haags Openbaar Vervoer Museum (HOVM) op zaterdag 17 december.

Er zijn op 17 december twee ritten van elk ongeveer een uur. De eerste vertrekt om 13.00 uur, de tweede om 15.30 uur. De tweede rit rijdt gedeeltelijk in het donker, dat maakt het tochtje met de vele lichtjes in de stad extra sfeervol. 

Glühwein

De ritten vertrekken vanuit het HOVM aan de Parallelweg. De remise is bereikbaar met de HTM-tramlijnen 9, 11 en 12. De deelnemers krijgen bij de ontvangst koffie of thee en een versnapering. Tijdens een stop bij de Grote Kerk op het Kerkplein worden er chocolaatjes uitgedeeld. Na afloop van de rit staan er in het HOVM oliebollen, Glühwein en chocolademelk klaar. Het HOVM is speciaal voor deze gelegenheid helemaal in kerstsfeer. 

Blauwe Tram

Het museum zet voor de ritten twee historische trams in: de Blauwe Tram A106 van de NZH en de eenmansmotorwagen 77 van de HTM. Per tijdslot zijn 46 zitplaatsen beschikbaar. Een ritje kost 25 euro per persoon. Kinderen tot en met 12 jaar betalen 10 euro.

Reserveren

Kaartjes kunnen worden gereserveerd via de website van het HOVM: hovm.nl/winkel. Deelnemers ontvangen een reserveringsbewijs, dat kunnen ze uitprinten of of bewaren op hun mobiel. De betaling gebeurt op vertoon van het reserveringsbewijs bij instappen in de tram. Dit kan alleen via PIN of met creditcard. Contant betalen is helaas niet mogelijk. Overgebleven plaatsbewijzen worden ter plekke verkocht.