Gemeente Den Haag verlengt omruilregeling dieselauto’s en brom- en snorfietsen

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Pixabay)

Het Haagse stadsbestuur verlengt de nog lopende subsidieregeling voor het inruilen van dieselvoertuigen en brom- en snorfietsen met een benzinemotor tot en met 31 maart 2023 en trekt hiervoor nog eens  325.000 euro uit. De subsidie wordt door de gemeente in een vorm van een tegoed verstrekt. 

Dit tegoed kan worden uitgegeven aan bijvoorbeeld het reizen met het openbaar vervoer, deelvoertuig of als bijdrage voor de aanschaf van een (elektrische) fiets of elektrische brom- of snorfiets. De omruilregeling is er voor alle inwoners en ondernemers van Den Haag. Ondernemers kunnen bijvoorbeeld hun tegoed ook inzetten bij het gebruikmaken van duurzame transportdiensten.

Schone lucht

“Ik ben blij dat we de regeling kunnen verlengen. Het haalt de meest vervuilende voertuigen van de weg en zorgt ervoor dat meer inwoners van de gemeente Den Haag overstappen naar schoner vervoer. Op deze manier maken we de luchtkwaliteit weer een stukje beter, want schone lucht is essentieel voor een leefbare stad”, zegt wethouder Arjen Kapteijns (Duurzaamheid).

Bedragen

Het tegoed voor een brom- of snorfiets bedraagt 400 euro en voor inwoners die over een Ooievaarspas beschikken is dit zelfs 750 euro. Voor een dieselauto is het tegoed 1.000 euro (1.200 euro voor Ooievaarspashouders). Wanneer men staat ingeschreven als rechtspersoon bij de Kamer van Koophandel, dan is het tegoed 1.500 euro voor een ingeleverde diesel bestelauto. Meer informatie: www.denhaag.nl/omruilregeling