Studenten ROC Mondriaan maken voor ‘Heel Den Haag Leest’ een Voorleesbrandweerauto

Algemeen
Studenten van ROC Mondriaan aan de Tinwerf bouwen de nieuwe Voorleesbrandweerauto.
Studenten van ROC Mondriaan aan de Tinwerf bouwen de nieuwe Voorleesbrandweerauto. (Foto: pr)

Hoe krijg je kinderen aan het lezen? Door het aantrekkelijk te maken! Met dit uitgangspunt gingen studenten van ROC Mondriaan aan de slag. Op dit moment werken ze hard aan hun ontwerp van de voorleesbrandweerauto.

Vorige maand plaatsten onder meer ROC Mondriaan en de Commissie Loosduinen hun handtekening onder het Manifest ‘Heel Den Haag Leest’. Alle organisaties en instellingen die hun handtekening plaatsen zetten zich de komende jaren in voor leesbevordering én leesplezier. Dat kan op veel manieren. Studenten van de ROC Mondriaan - School voor Bouw en Infra aan de Tinwerf ontwierpen bijvoorbeeld de Voorleesbrandweerauto, geïnspireerd op de Voorleestent van het Literatuurmuseum / Kinderboekenmuseum. Hierin kunnen kinderen zonder al te veel afleiding van buitenaf genieten van een verhaal. Met dit verschil dat de Voorleesbrandweerauto komend jaar door de hele regio Haaglanden gaat toeren en de voorleestent op één locatie bleef staan. 

Locaties

De auto is straks te gast op verschillende locaties van Kinderopvang 2Samen, maar ook op basisscholen als Basisscholen De Fontein, Onze Wereld en de Koos Meindertsschool, de Bibliotheek Den Haag en wellicht op middelbare scholen, het mbo en hbo. https://www.heeldenhaagleest.nl/.