Royal Christmas Fair feestelijk geopend: knisperende haardvuurtjes en dampende glühwein

Algemeen
De kerstman en wethouder Saskia Bruines openen de kerstmarkt op het Lange Voorhout.
De kerstman en wethouder Saskia Bruines openen de kerstmarkt op het Lange Voorhout. (Foto: Richard Mulder)

Na twee jaar van afwezigheid is donderdag 8 december de Royal Christmas Fair op het Lange Voorhout door wethouder Saskia Bruines en de kerstman op feestelijke wijze geopend. De kerstmarkt is tot en met zondag 23 december dagelijks gratis te bezoeken. 

Een vol Royal Christmas House, kerstklassiekers door de speakers en een warme beker choco of glühwein brachten de eerste bezoekers direct in de ultieme kerstsfeer. 

Wethouder Saskia Bruines is blij dat de Royal Christmas Fair dit jaar eindelijk weer door kan gaan. “Het prachtige Lange Voorhout is omgetoverd tot een plek waar je het ultieme kerstgevoel kunt beleven. Ik hoop dat veel inwoners en bezoekers een bezoek brengen aan de sfeervolle kerstmarkt midden in het Museumkwartier.”

Grootste meerdaagse kerstmarkt

De Royal Christmas Fair is 16 dagen lang gratis te bezoeken en is daarmee de grootste meerdaagse kerstmarkt van Nederland. Met vele tientallen kersthuisjes vol ambachtelijke producten, een verlichte hemel van twinkelende LED-lichtjes en de prachtige omgeving staat deze kerstmarkt ook dit jaar garant voor de ultieme kerstsfeer met internationale allure. Dampende glühwein, knisperende haardvuurtjes en gezellige muziek maken de totale kerstbeleving compleet.

Dit kun je verwachten

Tijdens een bezoek aan de Royal Christmas Fair worden bezoekers dagelijks verrast met (muzikale) optredens. Kerstkoren, verhalenvertellers, kerstacteurs en kinderactiviteiten. Het podium vult zich regelmatig met bandjes, koren vol Jazzy kersthits en fijne Kerst meezingers. Op vrijdag 16 december kun je daarnaast ook nog meedoen aan een grote Kerstbingo en op donderdag 22 december vindt er een gezellige sing-a-long plaats.

Lichtprojecties

De hele binnenstad ademt deze periode kerst. Zo kunnen bezoekers van de kerstmarkt van 14 tot en met 18 december ook de lichtprojecties van The Hague Highlights bewonderen, vindt op 16 en 17 Jazz en Route plaats op het Noordeinde en is Scheveningen het decor voor het Cool Event, met onder andere een schaatsbaan op het Kurhausplein. Kijk voor alle winterevenementen op denhaag.com/winter.